WSM získává většinu ve vydavatelství Časopisy pro volný čas

úterý, 4. února 2020, 18:40 Tisk MediaGuru

Vydavatelství Watch Star Media (WSM) kupuje 51% podíl ve vydavatelství Časopisy pro volný čas a rozšiřuje své postavení na trhu tištěných časopisů.

Repro: Časopisy pro volný čas

Repro: Časopisy pro volný čas

Vydavatelská společnost Watch Star Media (WSM) kupuje 51% obchodní podíl a vstupuje do zavedeného vydavatelství Časopisy pro volný čas. Stává se tím jejím majoritním vlastníkem. Alexandr Bukovský, dosavadní jediný majitel vydavatelství, zůstává společníkem s podílem ve výši 49 %.

„Watch Star Media a Časopisy pro volný čas budou stále operovat samostatně, v tuto chvíli se nic nemění, a to ani obchodně," upřesnil MediaGuru.cz Jaromír Skopalík, jednatel a spoluvlastník WSM (12 %).

WSM tímto krokem rozšiřuje svůj záběr na trhu tištěných časopisů. Vydavatelství Časopisy pro volný čas má své zástupce v segmentech bydlení, hobby a zdraví. Je například vydavatelem časopisů Chatař a chalupář, Domov, Flóra na zahradě, Rozmarýna nebo Zdraví. Podle posledních dostupných údajů za rok 2017 vytvořilo obrat ve výši 54 mil. Kč.

Watch Star Media je vydavatelem převážně oborových časopisů. V současné chvíli jich má v portfoliu spolu s těmi, které vydavatelsky zajišťuje, jedenáct – Hodinky a šperky, Magazín SUV Motor&Styl, ECO mobilita, Ona ví, Fitness, Svět kulturistiky, Tennis Arena, Scientific American České vydání, Setkání, Hattrick a HotTopic.

Watch Star Media je přes jednatele a společníka Františka Čermáka propojena také s Pražskou vydavatelskou společností. Souhrnný obrat všech tří uvedených subjektů (WSM, Pražská vydavatelská společnost a Časopisy pro volný čas) se tak už bude blížit hranici 100 mil. Kč. Tím se zařadí ke středně velkým vydavatelům.

-mav-