Zlom pro Hitrádia, část programu vysílají společně

čtvrtek, 5. března 2020, 07:35 Rádio MediaGuru

Síť regionálních rádií Hitrádio centralizovala část svého vysílání. Jde o největší změnu, kterou tato rodina stanic prošla od doby svého založení.

Zdroj: Media Bohemia

Zdroj: Media Bohemia

Síť regionálních rádií Hitrádio (Media Bohemia) vysílá vůbec poprvé část svého programu společně ve všech rádiích této rodiny. Konkrétně jde o odpolední vysílání v čase 12:00-15:00 a také o podvečerní hudební pořad Tajemný rok. V těchto případech je program pro celou síť vysílán z jediného místa, a to z nové pražské centrály Media Bohemia, kterou je budova Sky Gallery. Jde o největší změnu, kterou tato rodina regionálních stanic prošla od doby svého založení.

Odpolední vysílání má na starosti dvojice moderátorů Ondřej Havel a Johan Mádr, která dosud působila v sesterském Fajn rádiu. Hudební speciál Tajemný rok se vysílá každý všední večer od 18 hodin, vychází z předlohy pražského Hitrádia City 93,7 FM. Moderátor Lukáš Barczay jej celou hodinu vysílá živě, představuje v něm hity napříč dekádami. V ostatních částech dne je ale vysílání Hitrádií regionálně odlišné. „Posluchačům v devíti různých regionech nabízíme dál kompletní regionální servis, regionální témata, dopravní informace z dané oblasti, stejně tak jako kulturní pozvánky na regionální akce," přiblížila programová ředitelka Markéta Rachmanová.

Centralizace vysílání části programu může přilákat celostátní zadavatele reklamy. Mateřská společnost Media Bohemia se v posledních letech soustředila především na rozšiřování rodiny Hitrádií, její rebranding a marketingové aktivity. „V tuto chvíli je před námi další cíl – a to jednak výrazně posílit programovou a contentovou složku našeho vysílání, a zároveň přilákat zadavatele významných reklamních kampaní, kterým můžeme nabídnout téměř celoplošný prostor ve vysílání,“ uvedl programový ředitel skupiny Media Bohemia Jan Neuman.

Mapa pokrytí vysílání Hitrádií, zdroj: Media Bohemia

Mapa pokrytí vysílání Hitrádií, zdroj: Media Bohemia

Změny zaznamenal i playlist Hitrádií, který už je nějaký čas společný pro všechna Hitrádia. Ke změnám došlo i ve vedení pražského Hitrádia City, které nově spadá pod přímé vedení síťové programové ředitelky Markéty Rachmanové. O hudební dramaturgii Hitrádií se nově stará Lenka Drazdíková.

Rodinu Hitrádií v současnosti tvoří devět regionálních rádií: Hitrádio City, Hitrádio City 93,7 FM, Hitrádio Orion, Hitrádio FM, Hitrádio FM Plus, Hitrádio Dragon, Hitrádio Faktor, Hitrádio Černá hora a Hitrádio Vysočina.

Hitrádia jsou společně se sítí rádií Blaník nejposlouchanější sítí s nadregionálním pokrytím. Celkově Hitrádia týdně poslouchá 1,1 mil. posluchačů, denně je to 647 tisíc posluchačů (zdroj: Radioprojekt, 3+4Q/2019).

-mav-