TV Barrandov postavila TZ na sdělení, že porazila CNN Prima News

pondělí, 4. května 2020, 14:20 Aktuality, TV MediaGuru

Mezi televizními stanicemi nezvyklá srovnávací tisková zpráva vyšla z TV Barrandov.

Zdroj: TV Barrandov

Zdroj: TV Barrandov

Televize Barrandov postavila svou pondělní tiskovou zprávu na sdělení, že „porazila CNN Prima News". Uvedla, že pořad Moje zprávy, který vysílá, sledovalo v neděli večer v průměru 88 tisíc diváků starších 15 let při podílu 2,4 procenta (přesně 2,36 %). „Oproti tomu nová stanice CNN Prima News dokázala přilákat ve stejném čase jen 2,2 procenta lidí," stojí v tiskové zprávě TV Barrandov.

Je to nezvyklý krok, televizní provozovatelé, kteří jsou řádnými nebo přidruženými členy ATO, se obvykle mezi sebou ve sledovanosti nesrovnávají. 

Barrandov nesrovnává výsledek za celý pořad Hlavních zpráv na CNN Prima News, ale pouze za část vysílanou ve stejném čase jako Moje zprávy (tj. od 19:25 do 20:00). Pokud by se srovnával celý podíl pořadu Hlavní zprávy na CNN Prima News, byl by výsledný podíl 2,34 %. Pro srovnání takto těsných výsledků je dobré pamatovat na to, že měření TV sledovanosti je výzkumem, u kterého je potřeba počítat se statistickou chybou.

Uvedený výsledek se navíc vztahuje pouze na diváckou skupinu 15+. Pokud se srovná výsledek v divácké skupině 15-69, na kterou Prima prodává reklamu, tvrzení TV Barrandov neplatí. V čase vysílání pořadu Moje zprávy byl podíl Hlavních zpráv na CNN Prima News vyšší. 

„To, že jsme porazili večerní pásmo pořadů CNN Prima News ve chvíli, kdy své vysílání startovali, a jejich propagace a marketing jely tedy naplno, je jasným důkazem toho, že diváci oceňují styl barrandovského zpravodajství a můj pohled na svět. Když tento dílčí úspěch doplníme faktem, že se našim zpravodajským a publicistickým pořadům daří konkurovat i podobnému vysílání veřejnoprávní České televize, potvrzuje to pozici a sílu skupiny Barrandov na televizním trhu. A nejen to. Je to i jasným důkazem toho, že je to právě naše televize, která divákům poskytuje opravdu nezávislé zpravodajství a politickou debatu bez jakékoli cenzury,“ přisadil si Jaromír Soukup, ředitel TV Barrandov.

-mav-