Sklizeno otevírá ke každé své prodejně e-shop

čtvrtek, 7. května 2020, 11:55 Aktuality, Retail, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Sklizeno zprovoznilo ke každé prodejně e-shop. Ve spolupráci s Liftagem nabízí rozvoz, do budoucna využije i elektrokola.

Zdroj: Sklizeno

Zdroj: Sklizeno

Síť prodejen Sklizeno zprovoznila ke svým 15 prodejnám i e-shop. Každý kamenný obchod má vlastní online verzi, v níž si zákazník nákup připraví, zaplatí a v dané pobočce vyzvedne. U pěti prodejen navíc funguje ve spolupráci s firmou Liftago i rozvoz nákupů. V horizontu několika měsíců by měl být spuštěn i rychlý rozvoz od 30 do 60 minut v okolí každé prodejny. Dopravu bude zajišťována prostřednictvím nákladních elektrokol.

„Stávající situace klasickému nakupování příliš nepřeje. Trpí tím zejména naše prodejny v obchodních centrech, což se dále přenáší nejen na naše zaměstnance, ale i dodavatele. Naším cílem proto bylo podpořit bezpečné nakupování v Česku a zajištění fungování našich prodejen. Ve velmi zrychleném režimu jsme tedy v předminulém týdnu z většiny našich prodejen Sklizeno udělali zároveň e-shopy. Prodejny zůstávají prodejnami, lidé do nich stále mohou chodit nakupovat při dodržování standardních bezpečnostních opatření, ale nově každá ze zapojených prodejen funguje i jako e-shop,“ vysvětlil Petr Borkovec, ředitel Sklizeno Foods.

Původně měly být e-shopy spuštěny až v příštím roce, pandemie a s ní spojená opatření vlády však vývoj urychlila. Od rozhodnutí e-shopy zprovoznit k jejich startu uplynulo jen osm dní. „Takto rychle spuštěný e-shop samozřejmě není dokonalý, například chybí řada fotografií a popisů produktů, nicméně již nyní slouží k plnohodnotnému nákupu a nedostatky postupem času odstraňujeme,“ dodal Borkovec. Na přípravě e-commerce řešení se podílela společnost Winshop. 

Sklizeno není v současné době jediným retailovým hráčem, který se rozhodl urychlit svůj vstup do e-commerce. V uplynulých dnech spustil svůj e-shop také COOP. Zavedené online supermarkety zase zvětšují své regionální pokrytí: Tesco uvedlo službu Tesco Zásilka, Rohlík nabízí rozvoz trvanlivých potravin po republice. Ještě letos chce online supermarket Tomáše Čupra svou kompletní nabídku rozšířit – kromě Prahy a Brna zaváží nově i v Ostravě, další oblasti by měly přibýt ještě během letošního roku. 

Tomáš Čupr: Rohlík.cz se chce letos rozšířit do regionů i ven

středa 6. května 2020

-stk-