Burger King končí na Václaváku, počítá však s novými pobočkami

čtvrtek, 30. července 2020, 11:40 Aktuality, Retail MediaGuru

Burger King uzavírá na Václavském náměstí svou pobočku, v expanzi ale neustává.

Zdroj: Burger King

Zdroj: Burger King

Václavské náměstí v Praze poslední dobou prochází velkými změnami. Několikapatrovou pobočku zde nedávno otevřela UGO Salaterie, pro své první zmrzlinářství na českém trhu si toto místo vybrala i značka Grom, adresu o pár čísel změní La Formaggeria Gran Moravia a na podzim by měla v nově postavené budově The Flow Building otevřít svůj první obchod módní značka Primark. Naopak svou restauraci zde uzavírá řetězec rychlého občerstvení Burger King. „Pobočka Burger Kingu na Václavském náměstí zavírá, protože v rámci výběrového řízení na pronájem vyhrála jiná společnost,“ vysvětluje Daniel Ryška, ředitel značky pro Česko, Slovensko, Rumunsko a Bulharsko. 

Uzavřená pobočka však podle Ryšky neznamená pozastavení plánované expanze. „V expanzi na tuzemském trhu pokračujeme, i letos máme v plánu otevřít několik nových restaurací. Pro milovníky našich na ohni grilovaných burgerů otevřeme nové pobočky v Ostravě, Českých Budějovicích nebo také v Praze,“ dodává Ryška. 

Na expanzi začal Burger King, který na českém trhu provozuje společnost AmRest, pracovat intenzivněji od loňského roku, kdy otevřel svou doposud největší restauraci na českém trhu na I. P. Pavlova v Praze. V České republice by se měl celkový počet restaurací přiblížit stovce.

-stk-