Albert testuje technologii scan a má pohádkovou kampaň

středa, 5. srpna 2020, 11:15 Aktuality, Retail, Reklama MediaGuru

Albert letos remodeloval 36 prodejen a v poslední přestavěné v Jesenici u Prahy testuje technologii Albert scan. Spustil zároveň sběratelskou kampaň s knížkami pohádek.

V prodejně jsou novinky, například čerstvost ovoce a zeleniny udržuje systém chlazení suchou studenou párou, zdroj: Albert

V prodejně jsou novinky, například čerstvost ovoce a zeleniny udržuje systém chlazení suchou studenou párou, zdroj: Albert

Obchodní řetězec Albert pokračuje v plánovaných investicích a otevřel v Jesenici u Prahy rekonstruovanou prodejnu v novém konceptu. Zákazníkům zde přináší řadu novinek, jako je skenování zboží během nákupu, systém suché páry v oddělení ovoce a zeleniny, nebo možnost nakoupit bezobalově.

Nově přestavěný supermarket v Jesenici týdně navštíví osm tisíc zákazníků. Kromě nové skladby prodejní plochy, chladícího nábytku a dalšího vybavení představuje Albert v obchodě několik dalších novinek. Čerstvost ovoce a zeleniny udržuje systém chlazení suchou studenou párou. „Teplota, která je standardně na prodejní ploše, nemusí být z hlediska čerstvosti úplně ideální. Průběžné chlazení suchou studenou párou nám pomáhá udržovat vhodnější prostředí a zachovat co nejdéle čerstvost, kvalitu a také vitamíny," popisuje Ivo Ředina, projektový ředitel obchodů Albert. Ovoce a zeleninu si zákazníci mohou zabalit do opakovaně použitelných Frusacků vyrobených z kukuřičného škrobu.

Albert letos zmodernizoval 36 prodejen a do konce roku přestaví ještě dalších téměř 30, zdroj: Albert

Albert letos zmodernizoval 36 prodejen a do konce roku přestaví ještě dalších téměř 30, zdroj: Albert

Obchod nabízí také možnost urychlení nákupu pomocí technologie Albert scan, přičemž Jesenice je prvním obchodem řetězce, který tento systém testuje. Za vchodem do prodejny zákazníci najdou ruční skenery i návod, jak použít k načítání zboží vlastní mobil. V průběhu nákupu pak můžou produkty sami scanovat a ukládat je rovnou do tašky. Novinkou je také bezobalový prodej potravin, kde si mohou zákazníci vybrat z více než deseti druhů suchých plodů nebo luštěnin a odnést si je v připravených papírových pytlících.

Letos Albert zmodernizoval či jinak upravil již třicet šest prodejen a do konce roku plánuje zlepšit nákupní zážitek přestavbou dalších téměř třiceti. Investice do rekonstrukcí se šplhá do desítek miliard korun. V loňském roce investoval do přestaveb miliardu korun.

V kampani mohou zákazníci vybírat z osmi pohádek, zdroj: Albert

V kampani mohou zákazníci vybírat z osmi pohádek, zdroj: Albert

Od 5. srpna také začala v Albertu další sběratelská kampaň. Zákazníci v ní mají na výběr z edice osmi tradičních českých pohádek pod společným názvem „Pohádky na dobrou noc“. Jde o tituly jako je například Maxipes Fík, Mikeš, Krtkova dobrodružství či Pohádky Boženy Němcové. Každá kniha z této edice speciálně vytvořené pro Albert má minimálně 160 stran. V nabídce jsou také tři zajímavé encyklopedie. Kampaň je připravena ve spolupráci s Albatrosem a potrvá do 22. září nebo do vyčerpání zásob.

-zue-

Albert spouští aplikaci, nabídne slevy i doporučení na míru

čtvrtek 18. června 2020