Šéfredaktor Blesku se vyjádřil k fotografiím Prymuly a Faltýnka

pondělí, 2. listopadu 2020, 07:55 Aktuality, Tisk MediaGuru

Šéfredaktor Blesku Radek Lain naznačil, že všechny konspirační teorie, které vznikají kolem existence fotografií v deníku Blesk, jsou liché.

Zdroj: Blesk, repro vydání deníku z 23.10. 2020

Zdroj: Blesk, repro vydání deníku z 23.10. 2020

Šéfredaktor deníku Blesk Radek Lain se ve svém textu vrací k fotografiím bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly a předsedy poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslava Faltýnka

„Naši fotografové jen udělali svoji práci. Přijeli, počkali, vyfotili, odjeli. Tak primitivní to bylo. Příběhy o zpravodajských hrách přenechme filmovým scenáristům, sociálním sítím nebo Juliu Šumanovi," napsal šéfredaktor Blesku, který tak vyloučil všechny konspirační scénáře včetně informace, že Blesk fotografie koupil od jiného subjektu. 

„Pro samé spletité konstrukce takřka všichni vytěsnili další, zcela prostý fakt. Že kromě restaurace, která sloužila všelijakým účelům, se v jejím okolí pohybují místní, obyčejní lidé. Kteří třeba jen poznali samotného ministra. A naštvaní, nijak spiklenecky a pod žádnou maskou anonymity, zavolali do Blesku," uvádí rovněž ve svém textu Radek Lain.

Zmíněné fotografie v deníku Blesk v pátek 23. října 2020 vedly k následnému odchodu Romana Prymuly z funkce ministra zdravotnictví.

-mav-