Žabka otevírá první obchod na Slovensku

úterý, 6. října 2020, 17:20 Aktuality, Retail, Slovensko MediaGuru

Žabka expanduje na Slovensko, první prodejnu má nyní v Bratislavě. V ČR letos otevřela deset prodejen a do konce roku plánuje až 15 dalších nových obchodů.

První prodejna Žabky na Slovensku je v městské části Bratislava - Ružinov, zdroj: Tesco/Žabka

První prodejna Žabky na Slovensku je v městské části Bratislava - Ružinov, zdroj: Tesco/Žabka

Síť prodejen malého formátu Žabka (patřící po Tesco) otevřela první prodejnu na Slovensku koncem září v hlavním městě Bratislavě, konkrétně v městské části Bratislava-Ružinov v polyfunkčním komplexu Perla Ružinova.

„O provoz nové prodejny se bude starat náš zkušený franšízový spolupracovník,“ uvedl Miroslav Ďurana, generální manažer Žabky na Slovensku.

Prodejna funguje denně od 6 do 23 hodiny a zákazníkům nabízí dva tisíce potravin a další výrobky. Obchod má rozlohu 105 m² a kromě nákupu nabízí koncept často i řadu různých služeb. Vedení Žabky na Slovensku se nyní poohlíží po dalších lokalitách především v Bratislavě a okolí. Podobně jako v Česku funguje zde jako franšízový koncept.

Zdroj: Tesco/Žabka

Zdroj: Tesco/Žabka

Žabka v České republice aktuálně provozuje 119 obchodů a jen od začátku letošního roku otevřela deset nových. Minimálně stejný počet jich ještě tento rok plánuje otevřít. Poslední prodejnu otevřela začátkem října v pražské Štefánikově ulici. „V době pandemie jsme nabrali drobné zpoždění s plánovaným otevřením nových obchodů, nyní už ale doháníme ztrátu a do konce roku bychom chtěli otevřít až 15 nových obchodů,“ říká Radim Lunda, generální manažer obchodní sítě Žabka.

Žabka také od konce dubna spustila online nákupy. Prostřednictvím aplikace Bolt Food mají zákazníci na výběr téměř z 800 produktů. V době pandemie navíc narostl i počet zákazníků, kteří využívali další služby, které Žabka nabízí. Podle Radima Lundy vzrostl zájem o možnost placení složenek, doručování balíků a cash back.

Prodejny Žabka rozšiřují nabídku svých služeb

neděle 26. července 2020

-zue-