CNC chystá vlastní měření crossmediálních kampaní

čtvrtek, 17. prosince 2020, 07:30 Internet & Mobil, Tisk, Rádio MediaGuru

Mediální společnost Czech News Center pracuje na kombinaci nástrojů pro doměření crossmediálních kampaní.

Zdroj: CNC

Zdroj: CNC

Mediální dům Czech News Center (CNC) pracuje na kombinaci nástrojů pro doměření crossmediálních kampaní. Jde o kampaně, které jsou realizovány ve všech médiích CNC, tedy v printu, v rádiích, digitálu a online televizi. První výsledky a zkušenosti chce CNC mediálnímu trhu představit na začátku roku 2021. Na přelomu roku s jedním z klientů totiž uskuteční test měření. S výsledky nejprve seznámí hosty pracovních brunchů, které chystá na leden v Praze a na únor v Brně. 

„Na přelomu nového roku budeme díky spolupráci s jedním naším klientem zkoušet spojit několik různých datových vstupů – tvrdých naměřených dat i deklarací, abychom si ověřili nakolik jsme kombinací dostupných zdrojů schopni nabídnout přesné crossmediální měření. Dokážu si představit, že to bude první krok k tomu, abychom začali pracovat na našem vlastním novém standardu crossmediálního měření, který nabídneme trhu,” uvedl Dušan Gajdoštík, head of cross-channel sales v Czech News Center.

Pražské setkání se bude věnovat tématu reklamy spojené s marketingem e-sportů. Únorové setkání v Brně má představit specifika regionálních reklamních kampaní a poradit, jak je kreativně využít ve svůj prospěch právě díky zapojení různých typů médií. Více informací o těchto akcích najdete zde.

„Že se kampaně v různých mediatypech vzájemně posilují, je základní premisa reklamy. Spolu s tím, jak rostou investice do digitální reklamy a doměřuje se jejich výkon, sílí i potřeba lépe a na stejných základech měřit efekt propojování reklamních sdělení napříč tištěnými deníky a magazíny, on-linovou reklamou, videoreklamou čí rádii. Jenže každý z těchto mediatypů má jiné standardy měření. V CNC máme přes 40 tištěných titulů, podobný počet online médií, 6 rádií a nyní i online televizi Mall.tv. Spolu s našimi klienty hledáme nejen optimální mediální mix pro jejich kampaně, ale i způsob, jak co nejpřesněji doměřit vliv jednotlivých zapojených médií,” popisuje dále Gajdoštík.

CNC v letošním roce oznámila záměr propojovat reklamní kampaně nejen napříč tituly, ale i napříč jednotlivými mediatypy. Do celkového zásahu médií CNC, resp. Czech Media Invest se řadí jak tištěné deníky, časopisy (Blesk, Aha!, Sport, E15, Reflex, ABC, Svět motorů a další), dále řada webových stránek, rádia (Evropa 2, Frekvence 1, Zet, Dance, Bonton), internetová televize Mall.tv i nákupní galerie Mall.cz a řada eventů, která média skupiny pořádají. Mediální společnost uvádí, že každý měsíc zasáhne 85 % Čechů starších 15 let. Klientům představuje možnosti oslovení spotřebitelů v různé části dne a v průběhu tzv. zákaznické cesty. 

Zákaznická cesta s využitím kanálů CNC, zdroj: CNC

Zákaznická cesta s využitím kanálů CNC, zdroj: CNC

CNC spojuje mediální zásah, buduje vlastní měření

středa 23. září 2020

-mav-