Program na TV Nova povede Majeská, marketing Strýček

čtvrtek, 7. ledna 2021, 13:55 TV, Lidé MediaGuru

Alex Ruzek opouští pozici programové ředitelky TV Nova. Střídá ji Silvia Majeská z Markízy. Marketingovým ředitelem bude Jakub Strýček, který se na Novu vrací.

Silvia Majeská a Jakub Strýček, zdroj: TV Nova

Silvia Majeská a Jakub Strýček, zdroj: TV Nova

Silvia Majeská byla ve čtvrtek jmenována novou programovou ředitelkou TV Nova. V této pozici tak vystřídá Alex Ruzek, která k dnešnímu dni odchází po vzájemné dohodě z pozice programové ředitelky. Nova to oznámila ve čtvrtek odpoledne. Jde o první významnější personální změny v tuzemské komerční jedničce poté, co se novým vlastníkem stala loni na podzim skupina PPF.

Majeská posledních devět let pracovala jako programová ředitelka slovenské televize Markíza, která patří do stejné skupiny jako Nova. Svou novou funkci bude vykonávat z Prahy a povede programové sekce pro obě dvě země. Bude zodpovědná za tvorbu programové strategie pro lineární kanály a online platformu Voyo. Nova sdělila, že za působení Majeské uvedla Markíza řadu úspěšných pořadů, které i po letech stále vysílá, například Oteckovia, Horná Dolná či show Tvoje tvář má známý hlas

„Alex za tu řadu let udělala pro naši televizi mnoho a mockrát jí za to děkujeme. Vždy nám bylo potěšením s ní spolupracovat a přejeme jí hodně štěstí v realizaci jejích dalších profesních i osobních plánů. Probíhající změny jsou důsledkem našeho úsilí o rozvoj lineárních i nelineárních produktů. Našim cílem je zůstat nejinovativnějším a nejvíce kreativním tvůrcem obsahu v České republice,“ uvedli generální ředitelé TV Nova Klára Brachtlová a Jan Vlček.

Zároveň od 1. února nastupuje na nově vytvořenou pozici marketingového ředitele TV Nova Jakub Strýček. Na Novu se vrací po šesti letech, má za sebou zkušenosti v čele marketingu mediálních i jiných společností.

„TV Nova nastoupila cestu rychlé digitální transformace, o níž věříme, že je zárukou budoucího růstu společnosti a zejména zárukou nabídky nejlepších služeb pro všechny, kteří sledují naše seriály, zábavné show či zpravodajství,“ dodali Brachtlová a Vlček.

Strýček odcházel z Novy v roce 2014, tehdy zastával post senior brand managera a zamířil do vedení marketingového týmu skupiny Mafra. O tři roky později se stal marketingovým ředitelem společnosti Zonky

Alex Ruzek začala pro skupinu CME pracovat v roce 2005 v Londýně jako manažerka v oblasti finančního plánování a analýz. Od května 2009 zastávala pozici ředitelky české mutace mezinárodní televize MTV. Od prosince 2010 vykonávala funkci ředitelky televizních kanálů a programu. 

Skupina PPF převzala TV Nova a další stanice CME ve čtyřech dalších evropských zemích loni v říjnu. Do vedení celé skupiny CME jmenovala Didiera Stoessela, na pozici generálního ředitele CME Bulharsko Luboše Jetmara. V prosinci se pak generálním ředitelem bulharské skupiny bTV stal Martin Švehlák. Ve vedení tuzemské TV Nova zůstali Klára Brachtlová a Jan Vlček.

-mav-