Media Bohemia vstupuje na Zlínsko, přebírá rádia Zlín a Rock Max

pondělí, 15. února 2021, 10:00 Rádio MediaGuru

Rozhlasová skupina Media Bohemia se dál rozšiřuje na Moravě. Přebírá Rádio Zlín, které začlení do rodiny Hitrádií. Do portfolia také získává rockové rádio Rock Max.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Skupina Media Bohemia dokončila akvizici dvou regionálních stanic vysílajících ve Zlínském krajiRadia Zlín a Rock Max. Zlínský kraj byl posledním krajem, kde skupina neměla zastoupení ve formě vlastních stanic. Převzetí dvou regionálních rádií bude doprovázet otevření nové obchodní pobočky mediazastupitelství Radiohouse ve Zlínském kraji. „Bude pro nás jednodušší a efektivnější odbavit celoplošné kampaně, a to i v podobě speciálních projektů. A v neposlední řadě nabídneme reklamním zadavatelům kampaně zaměřené na regionální synergie, které budou mít přesah do všech 14 krajů,“ uvedl Štěpán Ryska, jednatel mediálního zastupitelství Radiohouse.

„Vnímáme lokální sílu Radia Zlín i Rock Max, které jsou nejposlouchanějšími regionálními stanicemi ve Zlínském kraji. Na mediálním trhu, který se v důsledku pandemie covid-19 potýká s velkým propadem inzertních příjmů tak tyto stanice získávají silné a stabilní zázemí naší skupiny,“ sdělil Daniel Sedláček, předseda představenstva Media Bohemia. Dodal, že skupina chce obě rádia rozvíjet se zachováním důrazu na regionální zpravodajství a servisní informace. Obě stanice si mají zachovat své současné hudební zaměření.

Po schválení Radou pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) se má Radio Zlín začlenit do formátové rodiny Hitrádií. Hitrádia tak budou nově vysílat ve všech 14 krajích.

„Akvizice Radia Zlín je zásadním mezníkem budování rodiny Hitrádií, která vznikla před 15 lety jako formátová platforma pěti regionálních stanic (Orion, Vysočina, Faktor, FM Plus a Crystal). Pokrytím Zlínského kraje se náš programový koncept rozšíří do celé republiky. V každém kraji nabídneme posluchačům regionální rádio s vlastním moderátorským týmem a zpravodajstvím a zároveň můžeme dál rozvíjet společné know-how pro marketing a hudební programování,“ říká k začlenění Radia Zlín do sítě Hitrádií Jan Neuman, programový a marketingový ředitel skupiny Media Bohemia.

„Programovou strategii rádia Rock Max oznámíme v následujících měsících. Nicméně Rock Max zůstane určitě rockovým rádiem,“ dodává Jan Neuman k plánům skupiny Media Bohemia s rádiem Rock Max.

Poslechovost včera (tis.) - rádia ve Zlínském kraji

Zdroj: Radioprojekt, 3+4Q/2020, SKMO, Median, Stem/Mark, hodnoty se zpzobrazí najetím na sloupec

Rádio Zlín je celkově čtvrtým nejposlouchanějším rádiem ve Zlínském kraji a zároveň nejsilnějším regionálním rádiem v tomto kraji. Denně ho poslouchá 27 tisíc posluchačů, týdně pak 52 tisíc posluchačů. Rádio Rock Max dosahuje denní poslechovosti 24 tisíc posluchačů a rovněž 52 tisíc týdně (zdroj: Radioprojekt, 3+4Q/2020, SKMO, Median, Stem/Mark).

Rádia Rock Max a Zlín jsou majetkově propojená, jednatelkou Rádia Zlín je Petra Volfová. Je zároveň členkou představenstva společnosti AZ Media, která provozuje rádio Rock Max. Firmu zakládali Jaroslav Vavřina a Miroslav Kyprý

Skupina Media Bohemia tak pokračuje v rozšiřování své rádiové sítě.  Loni na podzim převzala na střední Moravě rádio Rubi, které začlenila do rádií Blaník podobně jako ostravské rádio Helax. To se se svým formátem přesunulo na internet. Na jaře loňského roku převzala společnost frekvence po brněnském rádiu Petrov, které se také začlenilo do rodiny rádií Blaník. Stejný osud potkal také chebské rádio Egrensis

Podle výzkumu Radioprojekt za druhé pololetí loňského roku by se podíl vlastněných rádií společností Media Bohemia měl zvýšit na téměř 23 %. Týdenní poslechovost rádií této rozhlasové skupiny představuje více než 2,5 mil. posluchačů. 

-mav-