Radiožurnál Sport zahájí v květnu, stanice pro seniory v říjnu

pondělí, 29. března 2021, 07:25 Aktuality, Rádio MediaGuru

Český rozhlas letos spustí dvě specializované stanice, dostupné budou v digitálním vysílání DAB+.

Zdroj: Český rozhlas

Zdroj: Český rozhlas

Spuštění stanice ČRo Radiožurnál Sport plánuje Český rozhlas na začátek MS v ledním hokeji 21. 5. 2021. Zároveň probíhá příprava na spuštění stanice pro seniory k 1. říjnu 2021. Na jednání Rady ČRo tom v minulém týdnu informoval generální ředitel ČRo René Zavoral

ČRo Radiožurnál Sport má být speciální sportovní stanicí ČRo, vysílat bude digitálně v DAB+ a také na internetu. V tuto chvíli se pracuje na zvukové a vizuální podobě a kampani a také probíhá nábor lidí, kteří budou na stanici působit, popsal generální ředitel. Na dubnovém jednání rady chce René Zavoral novou sportovní stanici kompletně představit a požádat radu o souhlas s jejím spuštěním.

Stanice pro seniory, rozhlasová obdoba televizního programu ČT 3, by měla být podle dřívějších informací dostupná celoplošně prostřednictvím pozemní digitální sítě ČRo DAB+. Z hlediska cílové skupiny má navazovat na regionální stanice rozhlasu, které cílí na posluchače starší 55 let. „Půjde o mix hudby a mluveného slova. Stanice bude výrazně čerpat z rozsáhlého archivu ČRo. Zaměří se na vysílání pořadů, které mají stále svou kvalitu, ale svým charakterem by již ne úplně ideálně zapadly do vysílacího schématu stanic, jako je Dvojka či regionální stanice," uvedl už dříve mluvčí ČRo Jiří Hošna. Vedle DAB+ půjde stanice naladit na internetu nebo přes IP TV.

Generální ředitel ČRo rovněž oznámil, že rozhlas připravuje detailnější podcastovou strategii pro větší spektrum posluchačů, pro kterou bude zřízena speciální skupina v čele s šéfredaktorkou stanice ČRo Wave, Ivou Jonášovou. Radní také informoval o nové verzi mobilní aplikace Mujrozhlas, připravuje se také rovněž nová mobilní aplikace zpravodajského webu iRozhlas.cz.

-mav-