Společnost Addvery otevírá analytickou divizi v Brně

čtvrtek, 1. dubna 2021, 13:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Nová divize má firmám pomoci s individualizací komunikace se zákazníkem.

Michal Rychnovský, Lukáš Marek, Pavel Novák, zdroj: Addvery

Michal Rychnovský, Lukáš Marek, Pavel Novák, zdroj: Addvery

Konzultační společnost Addvery otevírá analytickou divizi v Brně. Povede ji Michal Rychnovský, bývalý top manažer Home Creditu. Firma se do Brna rozšiřuje po roce své působnosti. Loni ji v Praze založili Pavel Novák (ex CEO Zonky) a Lukáš Marek (ex obchodní ředitel Zonky).

Společnost vychází z přesvědčení, že banky, operátoři nebo retaileři stále neumí naplno využít data o zákaznících. Nová divize má firmám pomoci s individualizací komunikace se zákazníkem.

,,Moje banka mi pořád nabízí předschválený kontokorent, který nechci. Přitom vidí pohyby na účtu a má informace o tom, že obchoduji s nemovitostmi. Proč mi nenabídne předschválenou hypotéku? Tím, že banka tlačí svůj zájem a nesnaží se mi rozumět, mi dává jasný signál, že jí na mně nezáleží,” uvádí Pavel Novák, Managing Partner Addvery.

,,Za poslední rok jsme odhalili u firem až o polovinu nižší open rate a click rate u e-mailů v důsledku neefektivní práce s daty. V covidovém období navíc nabírá elektronická komunikace na významu a lidé začínají být vůči nerelevantní komunikaci více imunní. To firmy brzdí v růstu,” dodává Novák. 

Analytický HUB vzniká v Brně pod řízením Michala Rychnovského, odborníka na data a skóringové modely. Addvery v současnosti nabírá analytiky, kteří pod vedením Rychnovského budou řešit datové úlohy s reálným dopadem na profit klienta. 

-mav-