Kaufland rozšíří letos službu K-Scan na více než 100 poboček

pondělí, 3. května 2021, 10:55 Aktuality, Retail MediaGuru

Kaufland rozšiřuje službu K-Scan. Teď funguje na 38 prodejnách a letos ji zavede na více než 100 poboček.

Aktuálně je nákup se skenery dostupný na 38 prodejnách, zdroj: Kaufland

Aktuálně je nákup se skenery dostupný na 38 prodejnách, zdroj: Kaufland

Obchodní řetězec Kaufland rozšiřuje svoji službu K-Scan. Ta je nyní dostupná na 38 prodejnách po celé České republice a řetězec plánuje jejich počet letos navýšit na více než 100 poboček. Popularita nakupování s aplikací stále roste a Kaufland už s ní zaznamenal přes milion transakcí. Jubilejní nákup se uskutečnil v Praze na Jarově. Aplikace je dostupná i přes mobilní telefon.

„V průběhu letošního roku chceme mít K-Scan přístupný na více než sto našich pobočkách se samoobslužnými pokladnami,“ říká Renata Maierl, tisková mluvčí Kauflandu.

Aktuálně s K-Scan denně ve vybraných prodejnách nakupuje téměř 15 % zákazníků (do statistky jsou zahrnuty také nákupy s ručním skenerem).  „Kromě rozšíření služby K-Scan v mobilu do všech prodejen Kaufland, v nichž máme samoobslužnou zónu, chceme rozvíjet i oblast věrnostního programu a slevových kupónů a aplikace bude v průběhu roku rozšířena také o digitální účtenku. Ta bude obsahovat podrobný přehled transakcí a bude dostupná v samostatné sekci s možností sdílení s rodinnou a přáteli,“ přiblížila Renata Maierl.

Kaufland spustil službu v největších českých městech loni na podzim. Zákazníkům stačí do mobilu stáhnout aplikaci Kaufland a vytvořit si v ní digitální K-Card. Po spuštění aplikace se jim otevře obrazovka fotoaparátu s oknem pro skenování čárových kódů. Svůj nákup pak mohou kontrolovat ve virtuálním košíku, v němž se zobrazuje aktuální počet položek.

Aplikace a jejich propojení se skenery jsou stále více populární, nabízí je Globus, Lidl i Tesco. Od letošního dubna aplikaci zavedl i Albert.

Aplikace řetězců získávají na popularitě, mají stovky tisíc stažení

pátek 18. prosince 2020

-zue-