Můj obchod od Makro již inovoval 30 prodejen

pátek, 30. července 2021, 07:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Můj obchod otevřel již celkem 30 prodejen v novém „modrém“ kabátě. Koncept se osvědčil v menších městech. Původní prodejnu na pražském Náměstí Míru ale zavírá.

I když prodejna na Náměstí Míru v Praze ke konci července ukončí svůj provoz, splnila svůj účel, protože díky ní se firmě podařilo získat nové partnery, zdroj: Makro C&C

I když prodejna na Náměstí Míru v Praze ke konci července ukončí svůj provoz, splnila svůj účel, protože díky ní se firmě podařilo získat nové partnery, zdroj: Makro C&C

Maloobchodní síť Můj obchod, která spadá pod velkoobchod Makro Cash & Carry ČR, otevřela již 30. prodejnu v novém modernizovaném kabátě.

Inovovaný koncept byl uveden v roce 2020 prostřednictvím vzorové prodejny umístěné na pražském Náměstí Míru. I když prodejna ke konci července ukončí svůj provoz, splnila svůj účel, protože díky ní se firmě podařilo získat nové partnery. Zájem o tyto prodejny je především mimo Prahu a kromě nového designu interiéru nabízí komplexní sortiment a širší výběr.

„Největší zájem o nový formát je v místech se spádovou oblastí okolo 2000 až 5000 obyvatel. Prodejna na Náměstí Míru v Praze byla první modernizovanou prodejnou a měla zejména představit a otestovat náš nový koncept v ostrém provozu. Prostřednictvím ní jsme si tedy mohli nový formát vyzkoušet a doladit potřebné detaily. Prodejna sice ke konci července ukončí svůj provoz, ale podařilo se nám díky ní získat celkem třicet nových partnerů maloobchodní sítě Můj obchod, můžeme tedy říct, že prodejna splnila svůj účel,“ říká Miroslav Pácl, vedoucí franšíz velkoobchodu Makro Cash & Carry ČR.

Po celé České republice nyní funguje již celkem třicet prodejen Můj obchod v „tmavém“ moderním formátu vytvořeném podle vzorové prodejny na Náměstí Míru v Praze. Jedná se například o prodejnu v Ostravě, v Kaplici na Českobudějovicku, v Dobřanech na Plzeňsku, v Oloví na Sokolovsku nebo ve Smržovce nedaleko Jablonce nad Nisou.

Modernizace zahrnuje kromě proměny vzhledu a sortimentu také zavedení zákaznicky atraktivních inovací, jako je například dopékání pečiva nebo možnost koupit si kávu s sebou. Součástí celkové inovace je také spuštění e-shopu, přes který si mohou zákazníci vybraných prodejen potraviny objednat a v dané prodejně vyzvednout.

Partnerský projekt Můj obchod společnost Makro zahájila v roce 2012. Součástí aliance je aktuálně 542 prodejen. Prostřednictvím ní velkoobchod nabízí nezávislým maloobchodníkům zejména marketingovou podporu s jednotnou vizuální identitou, letákovou podporu včetně akční nabídky zboží.

Makro: Komunikaci chceme zpět nasměrovat na segment HoReCa

čtvrtek 1. července 2021

-zue-