Makro spouští e-shop pod značkou Můj obchod

pondělí, 8. června 2020, 13:55 Aktuality, Retail MediaGuru

Společnost Makro rozjíždí nový e-shop. Zdarma jej mohou využívat členové aliance Můj obchod, kteří provozují kamenné prodejny.

Zdroj: FB Můj obchod

Zdroj: FB Můj obchod

Společnost Makro, stojící za projektem nezávislých maloobchodů Můj obchod, přichází na trh s novým e-shopem. Ten umožní online prodej členům aliance Můj obchod, kteří jej mohou pro své podnikání využívat zdarma. Koncoví zákazníci si na internetu nákup objednají, nechají si ho přivézt nebo si ho vyzvednou ve vybrané kamenné prodejně.

„V této nelehké době se snažíme přemýšlet o řešeních, které zjednoduší nakupování a zároveň pomohou obchodníkům zlepšovat své služby a podpoří tradiční trh. E-shop Můj obchod zatím funguje v testovacím provozu, ale očekáváme, že počet zapojených prodejen i nabídka potravin se bude rozšiřovat. Tímto projektem chceme pomoct našim partnerům zviditelnit jejich obchod službou, která ulehčí nakupování koncových zákazníků. Do budoucna počítáme nejen s rozšířením prodejen, ale také vylepšením projektu například o možnosti online plateb, donášku či rozvoz. Věříme, že zejména pracující lidé ocení možnost objednat si nákup předem a vyzvednout si jej například při cestě z práce,“ vysvětluje Romana Nýdrle, manažerka komunikace Makro.

Zapojené prodejny ze sítě Můj obchod tak získají přístup k celému online řešení. Ke zprovoznění vlastního e-shopu jim stačí pouze počítač, připojení k internetu a funkční e-mail. Poté zadají do programu zboží, které chtějí na internetu prodávat, i s cenou. Jaký sortiment bude v nabídce daného obchodu, je pouze v kompetenci prodejců.

Prozatím nabízí své online služby 21 z téměř 500 prodejen sítě Můj obchod. E-shop zprovoznila například prodejna v Dobřanech nebo Spáleném Poříčí. Každým dnem přibývají další. Koncoví zákazníci tak budou moci využít sítě, jež pokrývá celou republiku, a to i mimo velká města.

Makro se tak řadí k dalším retailovým hráčům, kteří se během pandemie rozhodli urychlit svůj přesun online. V uplynulých týdnech spustila svůj e-shop síť Sklizeno, testuje jej také Coop. Na celé území republiky rozšířilo svou službu Zásilka také Tesco, které tak nabízí více než tisíc produktů. Svou přítomnost v regionech postupně posilují také online supermarkety jako Rohlík a Košík.

Digitalizaci maloobchodu jdou vstříc i další platformy. Možnost přenést svůj obchod online nabízí obchodníkům například projekt Tomáše Čupra Nakup bezpečně. Od konce května s nabídkou jednoduchého vytvoření e-shopu přišla i sociální síť Facebook. 

Facebook přináší možnost „e-shopu“ zdarma

čtvrtek 21. května 2020

-stk-