Do vedení VMLY&R nastupuje Iva Welker

pondělí, 30. srpna 2021, 17:35 Aktuality, Reklama, Lidé MediaGuru

Na pozici Managing Director agentury VMLY&R povýšila dosavadní ředitelka klientského servisu Iva Welker.

Iva Welker se stala novým Managing Directorem agentury VMLY&R, zdroj: VMLY&R.

Iva Welker se stala novým Managing Directorem agentury VMLY&R, zdroj: VMLY&R.

Iva Welker, dosavadní Client Service Director agentury VMLY&R, bude od 1. září jmenována na pozici Managing Director. Její dosavadní agenda se tak s nástupem na nový post rozšíří o další klíčové kompetence. Ondřej Obluk zůstává nadále CEO VMLY&R a současně řídí českou pobočku Ogilvy. 

V nové roli bude Iva Welker zodpovědná za rozvoj nového byznysu, vedení tendrů, nastavování spolupráce napříč agenturními týmy, zlepšování interních procesů a vyhledávání příležitostí pro cross-selling v rámci VMLY&R. Pro Account Directory bude hlavním konzultantem a směrem ke klientům bude vystupovat jako seniorní partner při strategických vyjednáváních, spouštění nových klíčových projektů nebo v krizových situacích. Společně se CEO Ondřejem Oblukem se bude podílet na dlouhodobém směřování agentury na českém trhu, vytváření obchodní strategie a také na její následné implementaci ve spolupráci s jednotlivými vedoucími klientských týmů. 

Iva Welker má v oblasti komunikace a budování značek se specializací na zákaznickou zkušenost a odvětví commerce dvacetiletou praxi. Pracovala pro velké nadnárodní korporace operující na mnoha evropských trzích i pro tradiční lokální značky; za všechny je to například British American Tobacco, Mondelēz, Danone, Kofola, Emco, RunTour nebo Klasa. 

Do vedení nastupuje Welker ve chvíli, kdy již od ledna dochází k fúzi VMLY&R s aktivační agenturou Geometry. „Ze dvou původně samostatných agentur se za tu dobu podařilo vybudovat jeden fungující tým, který se synergicky doplňuje, sdílí svoje know-how a umí efektivně spolupracovat na přípravě nabídek do výběrových řízení,“ říká Ondřej Obluk.

Kromě Ivy Welker se změny udály i na jiných pozicích – novým kreativním ředitelem se stal Miloš Kočí, místo hlavního stratéga obsadil Tomáš Sýkora a do čela jednoho z klientských týmů se postavil František Mareš. 

-stk-