Generální ředitelkou Economie se stává Lenka Černá

úterý, 31. srpna 2021, 11:00 Tisk MediaGuru

Novou generální ředitelkou vydavatelství Economia se od 1. září stane Lenka Černá. Rozhodlo o tom na svém včerejším jednání představenstvo společnosti.

Lenka Černá, zdroj: Economia

Lenka Černá, zdroj: Economia

Lenka Černá se od 1. září 2021 stane novou generální ředitelkou společnosti Economia. Tento post byl dosud ve společnosti neobsazen, firmu řídilo představenstvo na čele se Zuzanou Řezníčkovou. Economia oznámila jmenování Lenky Černé v tiskové zprávě.

Úkolem managementu vydavatelství v čele s novou generální ředitelkou má být aktualizace podnikatelské strategie především v produktové oblasti a celkové urychlení digitální transformace vydavatelství v moderní mediální dům. „Lenka má před sebou nesnadný úkol vrátit společně s kolegy celou Economii na cestu ekonomické prosperity,“ komentuje jmenování Zuzana Řezníčková, předsedkyně představenstva vydavatelství.

Ve vydavatelství Economia působí Lenka Černá od roku 2019 jako neexekutivní místopředsedkyně představenstva. Od loňského roku je jako zástupce Economie členkou správní rady Unie vydavatelů.

Lenka Černá strávila jako manažerka řadu let ve vedení společností specializujících se na procesní management, řízení kvality a certifikaci. Sedm let stála v čele vydavatelství Annonce působícího na trhu inzertních titulů, řídila proces jeho digitalizace a následné integrace do mediálního domu Vltava Labe Media. Je spoluzakladatelkou a předsedkyní správní rady Ústavu nezávislé žurnalistiky, jenž vydává online deník Hlídací pes, a je i členkou správní rady české pobočky mezinárodní organizace Transparency International.

-mav-