T-Mobile volí na kreativu agentury ze skupiny WPP

pondělí, 27. září 2021, 12:15 Reklama MediaGuru

Mobilní operátor T-Mobile si na kreativu vybral agentury VMLY&R, Ogilvy a Wunderman Thompson ze skupiny WPP.

Zdroj: T-Mobile

Zdroj: T-Mobile

T-Mobile Czech Republic mění svoji kreativní agenturu. Ve výběrovém řízení, které se konalo po deseti letech a které odstartovalo koncem dubna 2021, zvítězila WPP. Od 1. ledna 2022 bude na přípravě marketingové komunikace spolupracovat se speciálně sestaveným týmem napříč agenturami skupiny – VMLY&R, Ogilvy a Wunderman Thompson. Ten bude pro mobilního operátora zajišťovat služby zahrnující ATL i BTL komunikaci, aktivity na sociálních sítích a služby spojené s retailovou komunikací, a vystřídá tak dlouhodobého partnera – agenturu Saatchi&Saatchi z Publicis Groupe.  

„Je to fantastická zpráva a potvrzení toho, že propojení expertíz napříč našimi agenturami do silného týmu je vítězná strategie, která dává smysl nejenom nám, ale hlavně klientům.Vnímám stále více, že zadavatele tento set-up šitý na míru zajímá a my ho umíme doručit. S brzkým přesunem všech našich firem do WPP Campusu v Bubenské budeme mít tvůrčí prostředí, kde propojování týmů bude ještě jednodušší a těším se na to,” říká David Lhota, country manažer WPP Česká republika

Ve výběrovém řízení operátor T-Mobile hodnotil výkony agentur komplexně od strategického přemýšlení nad značkou a kreativních kompetencí, přes klientský servis, vnímání komunikace v rámci 360°, až po podporu ze strany managementu agentury, týmového ducha a předpoklady pro fungující partnerství. 

Online a digitální komunikace nebyla součástí vypsaného tendru, a i nadále ji pro T-Mobile bude mít na starosti agentura Proboston.

-stk-