V čele českého Rohlíku nahradí Pavlíka Olin Novák

středa, 8. září 2021, 10:00 Aktuality, Retail, Lidé MediaGuru

Do vedení českého Rohlíku nastupuje Olin Novák. V pozici od října vystřídá Petra Pavlíka.

Olin Novák se stává novým CEO českého Rohlíku, zdroj: Rohlik Group.

Olin Novák se stává novým CEO českého Rohlíku, zdroj: Rohlik Group.

Vedení českého Rohlíku se ujímá Olin Novák, jež ve společnosti doposud působil jako Group Chief Commercial Officer. Na pozici CEO od října vystřídá Petra Pavlíka, který ze společnosti odchází. 

Olin Novák pracuje v Rohlíku od září 2018, kdy nastoupil do čela českého marketingového týmu, na starosti měl i oddělení nákupu a supply chain. Po dvou letech se přesunul na pozici Group Chief Commercial Officer, z níž se podílel i na rozvoji maďarského (Kifli.hu), rakouského (Gurkerl.at) a německého týmu (Knuspr.de). Před působením v online supermarketu pracoval sedm let v Tescu, kde řídil marketing pro celou střední Evropu. Svou kariéru začínal ve společnosti Procter & Gamble, kde působil mimo jiné na centrále v Ženevě.

„Olin mi za své dosavadní působení v Rohlíku pomohl bořit bariéry spojené s online nakupováním potravin. Rozumí silným stránkám naší značky a vybral pro ni ty správné dodavatele a nové zákaznické iniciativy,” říká Tomáš Čupr, zakladatel a CEO Rohlik Group, s tím, že Novák je podepsán například pod zavedením několika privátních značek, zrychlením cesty vybraných farmářských produktů z pole až na stůl zákazníka během několika hodin nebo spuštěním programu na podporu místních farmářů a dodavatelů.   

Jmenování nového českého CEO přichází v období, kdy Rohlik Group expanduje do zahraničí, na což získala 290 milionů eur od investorů, kteří hodnotu Rohlik Group ohodnotili na více než jednu miliardu eur. Po předchozím spuštění v Maďarsku a Rakousku vstoupila skupina i na německý trh. V blízké budoucnosti bude společnost expandovat do Rumunska, Itálie, Francie a Španělska. 

-stk-