Amazing Places přišly letos s několika novými projekty

úterý, 2. listopadu 2021, 16:45 Internet & Mobil, Marketing MediaGuru

Amazing Places v letošním roce představily několik novinek. Pro příští rok se chtějí primárně soustředit na stabilizaci všech nových projektů, zároveň ale plánují expanzi na další sociální síť a možné rozšíření o Alpy.

Tým Amazing Places, zdroj: Amazing Places

Tým Amazing Places, zdroj: Amazing Places

Cestovatelský projekt Amazing Places přišel v letošním roce s první video kampaní, spustil na svém novém webu vlastní rezervační systém a představil čtvrtletník Amazing Magazín. V příštím roce se jeho zástupci plánují zaměřit na již vzniklé projekty a všechny novinky stabilizovat. Hlavní zaměření chystají na videotvorbu, díky které chtějí zábavnou formou prezentovat svá místa. Amazing Places je aktivní také na sociálních sítích, kde propaguje „kouzelná místa". Novinkou by mělo být rozšíření o nový účet na sociální síti TikTok.  

V České republice se podle Kláry Honzíkové, která v Amazing Places pracuje na pozici Content Creation & Influencer Relations, stalo více oblíbené chalupaření. Na tento trend Amazing Places reaguje a v blízké době plánuje spuštění dalšího webu, který se soustředí pouze na chalupy (kouzelnechaloupky.cz). „Zatím je živý na sociálních sítích, kde si získal velkou oblibu mezi našimi fanoušky. Už teď tam ukazujeme chaty a chaloupky nejen z Česka a určitě u toho zůstaneme i do budoucna,“ dodává Klára Honzíková.

Další novinkou letošního roku je pro Amazing Places také spojení s cestovatelskou aplikací Placehunter. Přináší tipy na netradiční ubytování a na výlety. „Nechceme ukazovat všechna místa, ale pouze kurátorský výběr těch, kde jsme osobně byli a můžeme je s čistým srdcem doporučit dále. Nejsou za tím tedy žádné velké byznysové cíle, ale spíš benefity pro naše společné fanoušky a místa, která jsou v Amazing Places,“ dodává Honzíková.

Amazing Places působí mimo Českou republiku také na Slovensku, v Rakousku a v Polsku. Na „kouzelná místa” v těchto zemích se chtějí zástupci Amazing Places v příštím roce více zaměřit. Do budoucna plánují možné rozšíření o další státy. „Přemýšlíme, že možná otevřeme kategorii Alpy a tím tak trochu zabrouzdáme do Itálie, Německa, Švýcarska, Francie a Slovinska,“ nastiňuje plány Honzíková.

Cestování po České republice se stává v posledních letech čím dál větším trendem a lidé mají zájem o kvalitnější ubytování a služby. Během koronavirové pandemie stoupl podle zkušeností Amazing Places zájem o luxusní kempování, tzv. glamping.  „Stejně tak se lidé začali více poohlížet po chalupách, které rekonstruují a následně pronajímají,“ dodává Klára Honzíková.

-tšl-