Na český trh se vrátil časopis Marie Claire

pondělí, 4. října 2021, 14:15 Tisk MediaGuru

Od pondělí 4. října znovu vychází v české verzi magazín Marie Claire. Vydává ho společnost cbm publications.

Obálka časopisu Marie Claire, který je v prodeji od 4. října 2021, zdroj: repro Marie Claire

Obálka časopisu Marie Claire, který je v prodeji od 4. října 2021, zdroj: repro Marie Claire

Na český tiskový trh se vrátil časopis Marie Claire. Obnovené vydání je v prodeji od pondělí 4. října. Vydavatelem časopisu je nově společnost cbm publications. Na titulní straně prvního obnoveného vydání je běžkyně Kristiina Mäki a téma prvního čísla zní: Nový začátek.

„Právě dnes se podruhé narodila česká Marie Claire. Je o ženách a pro ženy. Pro ženy, které se zajímají o svět kolem sebe, o budoucnost naší planety i příštích generací, a kladou důraz v jakémkoliv ohledu především na kvalitu, ať už jde o reportáže a fejetony, kulturu, módu či kosmetiku. Slavíme nový začátek," přiblížil vydavatel na sociální síti Facebook.

Marie Claire má vycházet jako měsíčník, prodejní cena byla stanovena na 150 Kč. Předplatitelé mohou titul získat s výhodnější cenou, za roční předplatné zaplatí 950 Kč. Do konce října je navíc odběr časopisu podpořen ještě zaváděcí cenou pro předplatitele a roční předplatné je možné v tomto období zakoupit za 600 Kč. 

Společnost Marie Claire International, která poskytuje licenci na vydávání české verze časopisu Marie Claire, letos na jaře uvedla, že česká edice Marie Claire se bude zaměřovat na prémiový tištěný a digitální segment. Opírat se má o zaměření francouzské edice Marie Claire a zamýšlí být průvodcem pro tvorbu módy, krásy a kultury. Za vydávání časopisu je v tuzemsku odpovědná Klára Beverly, která je spolumajitelkou časopisu Xantypa.

Magazín Marie Claire vycházel v českém jazyce od roku 2008. Tehdy ho na český trh přivedlo vydavatelství Sanoma Magazines. Od listopadu 2013 přešel titul do portfolia vydavatelství Burda International CZ (dříve Burda Praha). To jej vydávalo do konce loňského roku

Jednatelem společnosti cbm publications je Josef Černý, společnost sídlí na stejné adrese jako Xanytpa publishing, která vydává magazín Xantypa

-mav-