ZOOT rozšiřuje Výdejny radosti, bude jich 150 a hlavně v OC

čtvrtek, 2. prosince 2021, 14:00 Aktuality, Marketing, Internet & Mobil MediaGuru

ZOOT rozšiřuje koncept Výdejen radosti u partnerů, které bude otevírat v obchodních centrech a posílí i vlastní prodejny. Testuje navíc samoobslužné vyzvednutí s vyzkoušením na místě.

Zoot má aktuálně 130 Výdejen radosti, zdroj: Zoot

Zoot má aktuálně 130 Výdejen radosti, zdroj: Zoot

Módní e-shop Zoot posiluje kamenný retail, a zatímco dříve provozoval 15 vlastních provozoven, teď díky Výdejnám radosti v partnerských módních obchodech může fungovat na 130 místech po celé republice. Zákazníci výdejny  naleznou v každém krajském i okresním městě a právě kamenné prodejny odbaví třetinu všech objednávek e-shopu.

„Plánujeme být našim zákazníkům ještě blíže a počty výdejen rozšiřovat. Zároveň ale chceme zachovat veškeré standardy, na které jsou lidé zvyklí,“ říká Martin Souček, ředitel pro rozvoj společnosti Zoot.

Pro maloobchodní prodejny jsou nové Výdejny radosti zdrojem příjmů, který pomáhá vyrovnávat ztráty způsobené pandemií. Společnost chce letos atakovat hranici 150 výdejen a do budoucna se zaměří na jejich rozšíření v obchodních centrech. Své maloobchodní partnery si firma pečlivě vybírá, hledá je mezi majiteli či provozovateli obchodů s oblečením, kterým následně pomáhá s rozvojem jejich vlastního podnikaní. Právě standardy kvality ve výdejnách jsou pro Zoot stěžejní.

„Za každou vyřízenou zásilku dostávají odměnu, navíc je dodatečně odměníme i podle toho, jak hodnotí jejich přístup naši zákazníci. Partnerům se ale snažíme pomoci i jinými cestami. Nabízíme jim marketingový prostor, obchodní konzultace i další služby, které jim dlouhodobě pomáhají rozvíjet vlastní podnikání,“ dodává Souček.

Letos představená značka Metroopolis je v nabídce ve 20 kamenných výdejnách, zdroj: Zoot

Letos představená značka Metroopolis je v nabídce ve 20 kamenných výdejnách, zdroj: Zoot

Ve dvaceti výdejnách pak začal Zoot nabízet vlastní privátní kolekce, včetně nejnovější značky Metroopolis. Hlavním úkolem „shop in shop“ modelu je seznámit zákazníky s privátními značkami a jejich kvalitou. Zájem o tento model mají i další provozovatelé Výdejen radosti.

Módní e-shop chce navíc pracovat na snižování vratek, které jsou z principu právě ve výdejnách vyšší. V blízké budoucnosti chce e-shop svým zákazníkům nabídnout možnost samoobslužného vyzvednutí s vyzkoušením na místě. Ve fázi testování je i virtuální zkoušení oblečení. Klíčovým krokem bude představení vlastních vlajkových obchodů, kterým chce více proniknout mezi zákazníky a lépe ukázat svou značku.

Skupina Digital People nabízí zákazníkům výběr z 1,2 milionu kusů oblečení, bot a doplňků od 300 značek. Zatímco Urban Store je zaměřen především na sportovní oblečení, Bibloo přináší prémiové značky, které dosud v Zootu chyběly. Skupina by tak měla být schopná cílit na všechny typy zákazníků. Nedávno navíc sestěhovala všechny firmy do skladu Zootu v Říčanech, z technického hlediska to znamená přesun 400 tisíc kusů zboží, ale také posílení směn a zrychlení odbavování objednávek.

ZOOT se na Vánoce opět spojuje s Nikol Štíbrovou

pondělí 15. listopadu 2021

-zue-