Albert loni otevřel sedm prodejen a 27 modernizoval

čtvrtek, 13. ledna 2022, 13:15 Aktuality, Retail MediaGuru

V roce 2021 Albert otevřel sedm nových prodejen a 27 modernizoval. Rozšiřuje online prodej, nejprve začal s testováním od dubna v Brně a od listopadu v Olomouci.

Albert hlavně modernizuje, loni celkem 27 prodejen, nových otevřel 7, především na Moravě, zdroj: Albert

Albert hlavně modernizuje, loni celkem 27 prodejen, nových otevřel 7, především na Moravě, zdroj: Albert

Obchodní řetězec Albert postupně modernizuje své prodejny po celé republice. V loňském roce tak nový vzhled a moderní vybavení získalo 27 z nich. Zároveň otevřel sedm nových prodejen, většinu z nich na Moravě. Kromě modernizací Albert prodejny v průběhu loňského roku také upravoval. Například téměř 300 z nich vybavil novými uzavřenými násypníky na pečivo, které nahradily otevřené stoly. V další desítce proběhla výměna chlazení, které je ekologičtější a šetří energii. Instaloval také kávomaty, samoobslužné grily, pokračoval v rozšiřování elektronických cenovek či lednic na piva z minipivovarů.

„Prodejny nepřechází jen velkými přestavbami. Neustále se snažíme zákazníkům nákup usnadňovat, urychlovat a zpříjemňovat. Proto děláme i malé inovace, u kterých není potřeba uzavírat obchod. Ze dne na den se tak na vybraných prodejnách objevily například, elektronické cenovky či stěna s ručními skenery pro samoskenování nákupu, Albert scan,“ popisuje drobnější modernizace Igor Suchánek, ředitel rozvoje formátů prodejen Albert.

Řetězec ale přidával i nové technologie jako je například bezobalová stěna na pražském Chodově. Ta nabízí nejen suché plody nebo luštěniny, ale i tekutou a sypkou drogerii a kosmetiku.

Zákazníci nakoupí u Alberta online zatím v Brně a Olomouci, zdroj: Albert

Zákazníci nakoupí u Alberta online zatím v Brně a Olomouci, zdroj: Albert

Loni Albert představil i prodej online potravin, Albert Domů Zdarma. Od dubna 2021 začal službu testovat se zákazníky z Brna a od listopadu 2021 si i z Olomouce mohou potraviny objednat přes aplikaci až k sobě domů. Počítá pak s dalším rozšiřováním služby. V návaznosti na online prodej vzniklo také nové distribuční centrum v Olomouci.

Albert na Chodově nabízí chytrý bezobalový systém

pátek 29. října 2021

-zue-