Václav Koukolíček řídí externí komunikaci Coca-Coly

úterý, 11. ledna 2022, 11:00 Aktuality, Lidé, PR MediaGuru

Manažerem externí komunikace společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko se od ledna stal Václav Koukolíček.

Václav Koukolíček přichází do Coca-Coly pro sedmi letech v Tesco Stores ČR, zdroj: Coca-Cola HBC ČR

Václav Koukolíček přichází do Coca-Coly pro sedmi letech v Tesco Stores ČR, zdroj: Coca-Cola HBC ČR

Václav Koukolíček nastupuje na pozici vedoucího externí komunikace společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko. Před příchodem do Coca-Cola HBC Česko a Slovensko vedl Koukolíček více než sedm let externí komunikaci maloobchodního řetězce Tesco.

V čele týmu externí komunikace Coca-Cola HBC Česko a Slovensko bude mezi jeho hlavní úkoly patřit naplňování a další rozvoj komunikační strategie, posilování vztahů s médii, veřejností i partnery a také podpora projektů společnosti na poli udržitelného rozvoje.

Koukolíček přichází do Coca-Cola HBC s více než 13 lety zkušeností v oboru. Svoji profesní dráhu zahájil jako novinář ve vydavatelství Ringier Axel Springer. Poté pracoval na Ministerstvu školství mládeže a tělovýchovy – nejprve jako tiskový mluvčí, později se stal tajemníkem ministra s odpovědností za komunikační strategii. Do soukromé sféry přešel v roce 2012, kdy se stal manažerem komunikace českého výrobce dekorativního skla a zakázkových světelných instalací Lasvit. V posledních sedmi letech pak vedl externí komunikaci maloobchodního řetězce Tesco Stores ČR. Zabýval se také krizovou komunikací či spoluprací s týmy po celé střední Evropě a poskytoval klíčové informace o produktech, projektech a CSR aktivitách.

V roce 2020 zvítězil v profesní soutěži Mluvčí roku v kategorii Nejlepší mluvčí soukromého sektoru. Loni pak získal zlatou sošku také v soutěži LEMUR – Česká cena za PR.

Lemur 2021: Absolutním vítězem je projekt ČT edu

čtvrtek 17. června 2021

-zue-