I Tesco se zapojí do Veggie Challenge, má přes 250 alternativ

pátek, 11. února 2022, 17:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Tesco spolupracuje s organizací ProVeg International s cílem podporovat zdravější životní styl. Plánuje webináře a školení pro zaměstnance, následně i směrem k zákazníkům.

Cílem Tesco je do roku 2025 zvýšit prodeje rostlinných alternativ masa o 300 %, zdroj: Tesco

Cílem Tesco je do roku 2025 zvýšit prodeje rostlinných alternativ masa o 300 %, zdroj: Tesco

Obchodní řetězec Tesco spolupracuje s mezinárodní organizací ProVeg International s cílem podporovat edukaci o nejnovějších spotřebitelských trendech spojených se zájmem o zdravější životní styl a měnící se stravovací návyky. Úvodní aktivity budou spojené s Veggie Challenge pro zaměstnance Tesco formou webinářů a kulinářských školení zaměřených na rostlinnou stravu a na ně by měla navázat spolupráce i směrem k zákazníkům a veřejnosti.

„Vnímáme, že i mezi našimi zákazníky jsou výrobky rostlinného původu čím dál více oblíbené. Jsme proto rádi, že naši nabídku těchto potravin nejen postupně rozšiřujeme ale zároveň se podílíme na šíření osvěty o jejich přínosech,“ říká Katarína Navrátilová, generální ředitelka Tesco pro Českou republiku.

Cílem Tesco je do roku 2025 zvýšit prodeje rostlinných alternativ masa o 300 %. Nyní mohou zákazníci vybírat mezi více než 250 rostlinnými alternativami, včetně produktů vlastní značky Plant Chef, kam patří i bezmasé alternativy burgerů, nugetek nebo rybích prstů.

ProVeg International je organizace zvyšující povědomí o potravinách, která pracuje na transformaci globálního potravinového systému nahrazením živočišných produktů rostlinnými a kultivovanými alternativami. Jejím cílem je snížit celosvětovou spotřebu živočišných produktů o 50 % do roku 2040.

Do výzvy se z větších řetězců zapojil například také Lidl po celý leden nebo limitovanou edici vydává v únoru dm drogerie markt.

Lidl je partnerem veganské výzvy, zařadil veggie produkty

středa 12. ledna 2022

-zue-