Lidl jde do centra Prahy, otevře v ulici Na Příkopě

pondělí, 21. února 2022, 07:25 Aktuality, Retail MediaGuru

Lidl loni otevřel nejvíc nových prodejen a letos pokračuje. V polovině roku plánuje otevřít prodejnu přímo v centru Prahy v budově bývalé banky v ulici na Příkopě.

Nový Lidl vyroste v ulici Na Příkopě v historické budově, kde dříve fungovala Československá obchodní banka, zdroj: Lidl

Nový Lidl vyroste v ulici Na Příkopě v historické budově, kde dříve fungovala Československá obchodní banka, zdroj: Lidl

Obchodní řetězec Lidl dlouhodobě investuje do nových prodejen a loni jich otevřel nejvíc ze všech řetězců. V letošním roce bude v expanzi pokračovat, a kromě okrajů měst se stále více soustředí i na netradiční a atypické projekty v centrech měst. Například v srpnu 2021 byla otevřena dvoupatrová prodejna v centru Brna v chráněné funkcionalistické budově.

V polovině letošního roku plánuje otevřít jednu ze svých nejzajímavějších atypických prodejen v samotném centru Prahy, a to v ulici Na Příkopě v historické budově, kde dříve fungovala Československá obchodní banka. V současné době probíhají na místě intenzivní stavební práce, jejichž cílem je co nejmenší zásah do charakteru budovy. 

„Prodejna bude umístěna v historické budově, kde dříve fungovala Československá obchodní banka. Zasazení prodejny do těchto unikátních prostor je pro nás výzvou a věříme, že nová prodejna zjednoduší život především rezidentům přilehlých čtvrtí, ale také zaměstnancům a návštěvníkům centra hlavního města, kteří nemají ve svém bezprostředním okolí přístup k obchodu s potravinami,“ uvádí Tomáš Myler, tiskový mluvčí Lidlu.

Prodejní plocha nové prodejny bude mít rozlohu 1140 m2 a nabídne mnoho atypických prvků, které budou vycházet z historického charakteru budovy. Osvěžující novinkou budou rovněž samoobslužné podklady, které chce společnost Lidl v této prodejně nainstalovat. „Naším cílem je co nejvíce zjednodušit a zrychlit nákup našim zákazníkům a věříme, že právě v této prodejně budou samoobslužné pokladny i z prostorových důvodu správnou volbou,“ dodává Tomáš Myler.

Lidl letos otevřel 26 nových prodejen, nejvíce z řetězců

úterý 21. prosince 2021

-zue-