Kofola spustila vlastní e-shop, nabízí lokální merch

pondělí, 28. března 2022, 07:20 Marketing, Reklama MediaGuru

Kofola začala provozovat vlastní online obchod, na němž prodává produkty od malých lokálních výrobců. Do budoucna jej chce dále rozvíjet.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

U příležitosti letošní jarní kampaně Méně cukrování, více lásky spustila Kofola svůj vlastní e-shop. Na adrese kofolashop.cz prodává originální merch, který pro ni navrhli a vyrobili lokální výrobci. K zakoupení jsou zde trička, mikiny, ponožky, legíny, pyžama, trenky či háčkovaní medvídci od výrobců, jako je Abraka, Ladíme, Mišena, Northman, Slavkine, Slippsy či Vecizveci. 

Kofola v kampani sází na songy od Horkýže Slíže a Márdiho

pátek 18. února 2022

„Nápad vytvořit si vlastní e-shop plný originálních a srdcem vytvořených dárků v nás dřímal už delší dobu. Fanoušci se po něm často ptali. Po úspěchu vánočních ponožek Kofola, které jsme upletli se značkou Fusakle.sk, nebylo na co čekat. Zisk z jejich prodeje jsme se rozhodli použít na podporu česko-slovenské textilní výroby a u příležitosti jarní kampaně ,Méně cukrování, více lásky' jsme oslovili malovýrobce z Česka a Slovenska. Právě s nimi jsme připravili originální merch pro náš vlastní kofolashop.cz, e-shop lokální od hlavy až k patě. Počínaje platformou, přes design, samotné zboží až po dopravce je celý vytvořený šikovnými lidmi z Česka a Slovenska,“ vysvětluje hlavní myšlenku e-shopu Ľubica Mieresová, marketingová manažerka Kofoly. 

Výrobci značka oslovila ke spolupráci přes iniciativu Oblečsadoma, sdružující slovenské designéry a tvůrce. „Zadání pro ně bylo jednoduché. Chtěli jsme, aby výrobci zapomněli na klasické reklamní předměty a vytvořili nám jedinečné, praktické a lokální věci, plné lásky ke Kofole, i k přírodě. A tak vznikl #merchcochces - merch, co jinde nekoupíš,“ popisuje Mieresová s tím, že všichni oslovení kladou důraz také na udržitelnost a používané materiály. Někteří pracují s již použitými materiály, jiní používají modrotisk.

Aktuální limitovaná edice „MéněVíce“ představuje jen první krok na cestě nového e-shopu. „Brzy k ní přibude celoroční Kofola sortiment, ale i další tematické edice,“ prozrazuje Ľubica Mieresová. Naopak prodej nápojů tímto způsobem značka zatím neplánuje. „Uvidíme, kam nás ale další e-commerce cesty v budoucnosti zavedou,“ dodává Mieresová.

-stk-