Seriál Chlap nasadí Nova poprvé ve čtvrtek už od 20:30

čtvrtek, 10. března 2022, 10:25 Aktuality, TV MediaGuru

Start nového seriálu Chlap začne o deset minut dříve, než jsou aktuální začátky hlavních večerních pořadů na TV Nova.

Chlap, zdroj: TV Nova

Chlap, zdroj: TV Nova

Televizní skupina Nova zahajuje od čtvrtka 10. března vysílání nového seriálu Chlap. Kvůli časovým posunům v souvislosti s prodlouženou stopáží Televizních novin na jednu hodinu ale urychlí jeho start a do vysílání ho zařadí už v čase od 20:30, tedy o deset minut dříve, než jsou aktuální začátky večerních pořadů na Nově. Ty se v souvislosti s válkou na Ukrajině posunuly na 20:40. Standardní oficiální čas pro zahájení večerních pořadů je jinak obvykle na TV Nova 20:20.

Premiérový úvodní díl seriálu Chlap je od minulého týdne k dispozici na Voyo. Chlap je jedním z nových seriálů, který Nova zařazuje do letošního jarního vysílání. Vznikl podle zahraniční předlohy (v originále se vysílá pod názvem Doc) a je inspirován skutečným příběhem lékaře Pierdante Piccioniho, primáře nemocnice v severní Itálii. Líčí příběh úspěšného a respektovaného primáře oddělení speciální diagnostiky, do jehož života zasáhne náhlá změna. Hlavní roli primáře ztvárňuje herec Tomáš Maštalír, v seriálu hrají také Jitka Ježková, Andrea Růžičková, Jiří Dvořák, Ivan Lupták nebo Jenovéfa Boková.

Ve čtvrtečním večerním vysílání vystřídá seriálová novinka detektivní seriál Odznak Vysočina, jehož vysílání se minulý čtvrtek završilo. Chlap se tak postaví konkurenčnímu seriálu ZOO (Prima), který dosahuje ve čtvrtek večer nejvyšší sledovanosti.

-mav-