Manifesto uvádí vlastní značku baru Soot

pátek, 22. dubna 2022, 06:25 Aktuality, Marketing MediaGuru

Manifesto přichází s vlastní značkou baru Soot. Plánuje, že bude fungovat i mimo restaurační koncepty.

Soot bar v Manifesto Anděl, foto: MediaGuru

Soot bar v Manifesto Anděl, foto: MediaGuru

Manifesto představilo novou vlastní značku koktejlového baru. Pod názvem Soot ji bude provozovat v Manifesto Anděl, ale také v budoucích food hubech v Berlíně i dalších městech za hranicemi, kam se chystá expandovat. Do budoucna bude Soot fungovat i samostatně, nezávisle na restauračních konceptech. 

Název Soot odkazuje k anglickému výrazu pro saze, tedy zbytkovému materiálu, který však může zároveň velmi dobře posloužit, například ke hnojení. Značka tak chce vyjádřit, že bude fungovat jako prostor pro načerpání energie a sil a poskytovat nezapomenutelné zážitky. 

Bar bude stavět na přípravě koktejlů s maximem vlastních ingrediencí a na procesech, které umožňují dělat domácí přísady po malých várkách. „Naše menu téměř neobsahuje standardní koktejly, i když se osvědčenými nápoji někdy inspirujeme a na přání je děláme. Hledáme vlastní chutě a snažíme se je spárovat s náladou různých denních a ročních dob,“ říká Alexandros Gavrilidis, šéf a kreativní duše baru Soot, jenž v minulosti pracoval v rodném Řecku pod vedením Nikose Bakoulise, spolumajitele baru Clumsies, který je na 4. příčce žebříčku World 50 Best Bars. 

V mixologii Sootu se tak užívají málo rozšířené postupy, jako například sous-vide, infuzování či pomalá filtrace přes tzv. superbag, kterou se dosáhne téměř čiré tekutiny dokonce i z rajčatové šťávy. Domácí sirupy jsou připravovány z přírodních a čerstvých surovin, vedle ovoce také ze zeleniny, z čajů, bylin i koření. Cílem je podpořit a vytáhnout chuť každé suroviny a také omezit přidaný cukr. Menu obsahuje alkoholické drinky, nápoje s nízkým obsahem alkoholu či zcela nealkoholické. 

Vizuální identita značky Soot je dílem studia Heels Makes Deals. Design baru, jenž je otevřen do všech světových stran, vytvořila architektka Sara Gomes. 

Manifesto expanduje, otevře food hub v Berlíně

pátek 4. března 2022

-stk-