Tatra Trucks zahájila náborovou kampaň, hledá 500 lidí

pátek, 27. května 2022, 07:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Kopřivnická Tatra hledá v náborové kampani 500 zaměstnanců. K té se připojují i další společnosti skupiny Tatra.

Z vizuále náborové kampaně Tatra, zdroj:

Z vizuále náborové kampaně Tatra, zdroj:

Kopřivnická společnost Tatra Trucks, třetí nejstarší automobilka na světě, zvyšuje výrobu a naráží na problém s nedostatkem pracovní síly. Proto se rozhodla spustit náborovou kampaň „Tatra hledá 500 zaměstnanců“. Zhruba polovinu mají tvořit kvalifikovaní obráběči kovů, automechanici, lakýrníci, elektromechanici, konstruktéři a programátoři. Druhou polovinu by měli tvořit nekvalifikovaní zaměstnanci na pozice ve výrobě i logistice, které si Tatra vychová. K velké náborové kampani se přidávají také další společnosti z areálu Tatry: Tawesco, Tatra metalurgie a Tatra Defence Vehicle.

Tatra Trucks je v situaci, kdy jí výrazně roste objem zakázek, a zároveň řada klíčových zaměstnanců dosahuje důchodového věku. Kromě toho se musí vyrovnat se situací, kdy je provoz vozidel stále závislejší na složité elektronice. „Hledáme elektrotechniky, elektromechaniky, elektro-konstruktéry i programátory, což jsou na českém pracovním trhu velmi vzácné profese,“ upozorňuje Natálie Linhartová, HR ředitelka Tatry.

Tatra věří, že dokáže zaměstnance získat nejen díky mzdě a benefitům, ale i díky práci, kterou nabízí, a silné značce. Proto bude jedním ze sloganů náborové kampaně k získání 500 zaměstnanců otázka: Hledáš něco víc než jen práci?

V rámci kampaně chce Tatra komunikovat i své klíčové hodnoty:

  • Vlastenectví a patriotismus;
  • Máme vlastní výrobek;
  • Hledáme lidi, ne roboty;
  • Tam, kde ostatní končí, Tatra pokračuje dál;
  • Podporujeme tradici a historii.

-mav-