Skinners vstoupí na tradiční trh obuvnictví, vybral peníze v kampani

úterý, 9. srpna 2022, 14:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Ponožková firma Skinners na novou prémiovou řadu bot vybrala v crowdfundingové kampani přes sedm milionů korun.

Ilustrační foto, zdroj: Skinners

Ilustrační foto, zdroj: Skinners

Český startup Skinners se rozhodl vstoupit na tradiční trh obuvnictví. Jeho nová prémiová řada kožených bot cílí na doposud nedotčenou, v oblasti obuvi konzervativně orientovanou skupinu. V crowdfundingové kampani na platformě Hithit.cz vybrali Skinners přes 7 mil. Kč a dosáhli tak na třináctinásobek svého stanoveného cíle 500 tisíc korun.

„Budeme tak moct akcelerovat vývoj dalších produktů. Naším cílem je představit barefoot obuv co nejširšímu publiku, zejména lidem, kteří dbají na tradičnější vzhled tenisek,“ říká CEO a zakladatel Skinners Petr Procházka.

Nová prémiová řada kožených barefoot bot Skinners Walker má být volbou mezi elegantním zpracováním, kvalitou a praktičností. Startup se rozhodl výrobu nové řady přesunout do Portugalska. Samotné boty jsou založené na původních technologiích ponožkobot Skinners a obohacené o designové prvky.

Společnost, která přišla s nápadem nahradit obuv odolnými ponožkami, se na trhu pohybuje od roku 2016, kdy spustila svou první crowdfundingovou kampaň na platformě Kickstarter. V roce 2021 se umístila na šestém místě v soutěži Vodafone Nápad roku. Celkem se Skinners za dobu své existence podařilo přes skupinové financování získat přes 45 milionů korun.

-tšl-