Meta zprovoznila českou verzi vlastní stránky na Facebooku

neděle, 6. listopadu 2022, 07:50 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Společnost Meta spustila vlastní lokalizovanou stránku na Facebooku. Zapojí také řadu lokálně zaměřených programů, debat a aktivit.

Ilustrační foto, zdroj: Meta

Ilustrační foto, zdroj: Meta

Meta spustila vlastní českou stránku @MetaCzechia na Facebooku, prostřednictvím které se zapojí do místní debaty a bude také více spolupracovat s komunitami v České republice. Plánuje skrze stránku více upozorňovat na své projekty a kampaně. „Velký potenciál vidíme ve vzájemné výměně nápadů s partnery a doufáme, že naše aktivity přispívají k vzájemnému propojení lidí,” vysvětluje Patrik Tovaryš, Public Policy Manager pro střední a východní Evropu společnosti Meta. Veškerý publikovaný obsah stránky plánuje Meta v češtině.

Prvním projektem nové facebookové stránky bude debata expertů o možnostech metaverza a virtuální reality. V budoucnu bude stránka nabízet školení, webináře nebo také online konference. Významná bude také v projektech společnosti Meta na českém trhu, které jsou propojené s vývojem technologií, digitální bezpečností, digitální inkluzí a rozvojem místních malých a středních podniků. „Chceme, aby naše společná cesta k digitálnímu rozvoji byla založena na úzké spolupráci s velkým počtem zúčastněných stran a partnerů. To je důvod, proč spolupracujeme s dalšími lídry v oboru, proč investujeme do výzkumu s akademiky z celého světa. Nová facebooková stránka má přesně toto reflektovat,” doplňuje Jakub Turowski, Public Policy Director pro střední a východní Evropu společnosti Meta.

Česká podoba facebookové stránky společnosti Meta je v regionu střední a východní Evropy jednou z prvních. Dříve byla lokalizovaná stránka spuštěna pouze v Polsku, kde se nachází regionální sídlo společnosti.

-tšl-