Placená VOD služba Aerovod končí, přesouvá se na KVIFF.TV

úterý, 4. října 2022, 19:00 TV, Internet & Mobil MediaGuru

Streamovací video služba Aerovod samostatně přestává fungovat a přesouvá se na platformu KVIFF.TV.

Zdroj: Aerovod

Zdroj: Aerovod

Streamovací video služba Aerovod samostatně přestává fungovat a přesouvá se na streamovací platformu KVIFF.TV. Provozovatelé služby to oznámili předplatitelům. „Mít dvě velmi podobné streamovací platformy nechcete vy ani my. Proto se z Aerovodu přesouváme na KVIFF.TV. Do konce října budete moci na Aerovodu ještě dokoukat poslední zakoupené filmy a předplatné, poté bude web ukončen," stojí v oznámení.

Jde o krok, který přichází poté, co se společnost KVIFF Distribution stala v loňském prosinci 60% vlastníkem společnosti Aerofilms, která službu Aerovod provozuje. Už tehdy plánovala, že díky nabytému podílu v Aerofilms rozšíří obsah na platformě KVIFF.TV právě o nabídku Aerovodu. Obě služby jsou tak spojené a v mnohém podobné.

„Najdete zde téměř všechny filmové lahůdky, které pro vás roky vybíráme na Aerovod a exkluzivně také nové snímky. Navíc získáte hlubší kontext k jednotlivým filmům a festivalům, bonusová videa, těšit se můžete rozhovory s tvůrci či živé streamy z akcí," uvádějí provozovatelé Aerovodu k přesunu obsahu na  KVIFF.TV.

Společnost Aerofilms je český distributor nezávislých filmů, vznikla v roce 2006. Její internetová VOD platforma Aerovod přinášela filmy, které měly premiéru v pražských kinech Aero, Světozor a Bio Oko, v Univerzitním kině Scala v Brně a v královéhradeckém Bio Central. 

Skupina KVIFF Group, provozující Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, patří do aktivit Rockaway Capital Jakuba Havrlanta. Video platforma KVIFF.TV obsahuje knihovnu více než 500 filmů. V období filmového festivalu se pak stává oficiální festivalovou televizí. Služba funguje celoročně, měsíční předplatné přijde na 160 Kč. 

-mav-