Společenskou odpovědnost Huawei vede Gabriela Löbel

úterý, 11. října 2022, 12:40 Aktuality, PR, Lidé MediaGuru

Do čela týmu společenské odpovědnosti společnosti Huawei nastoupila Gabriela Löbel.

Gabriela Löbel, zdroj: Huawei

Gabriela Löbel, zdroj: Huawei

Do vedení týmu spravujícího projekty souhrnně známé pod zkratkou CSR (společenská odpovědnost firem) ve společnosti Huawei nastoupila začátkem října Gabriela Löbel, která již dříve pro společnost Huawei pracovala v marketingovém oddělení produktové komunikace.

Ve své nové pozici bude Gabriela Löbel v Česku rozvíjet programy, například vzdělávací iniciativu Seeds for the Future a projekt podporující ženy ve startupovém prostředí Women in Tech – a pokračovat v budování stávajících lokálních CSR aktivit zahrnujících zvyšování digitální gramotnosti, podporu sociálně znevýhodněných skupin i ochranu dětí a seniorů na internetu.

„Vzdělávací projekty Huawei pomáhají mladým lidem nastartovat kariéru, aktivity spojené s bezpečností na internetu asistují rodinám s digitální výchovou dětí, ale i zaškolením prarodičů. Osobně se velmi těším na další rozvoj iniciativy podporující ženský talent. Projekt Women in Tech nám ukazuje, že v Česku máme spoustu žen, na které můžeme být v oboru technologií pyšní,“ popisuje Gabriela Löbel. 

Gabriela Löbel se vrací do Huawei po rodičovské dovolené. Dříve působila více než 10 let v oboru marketingu globálních sportovních značek – u Nike zodpovídala za rozvoj běžecké a tréninkové kategorie na českém trhu včetně organizace událostí jako We Run Prague, později u značky Puma stála ve vedení regionálního marketingového týmu zemí východní Evropy. V Huawei působila na pozici Communication Manager. Byla zodpovědná za komunikaci značky, vztahy s médii i influencer marketing. 

-stk-