Marek Wollner nastoupí do Forum 24 jako hlavní editor

úterý, 21. února 2023, 16:20 Aktuality, Lidé, Tisk MediaGuru

Marek Wollner se po odchodu z České televize stane hlavním editorem Týdeníku Forum. Podílet se bude také na rozvoji videoobsahu webu Forum24.cz.

Marek Wollner, zdroj: Česká televize

Marek Wollner, zdroj: Česká televize

Novinář Marek Wollner, jenž byl po dlouhá léta tváří České televize, nastoupí od 1. března do vydavatelství Forum 24 jako hlavní editor politické sekce Týdeníku Forum. Smlouvu podepsal spolu s ředitelem vydavatelství Pavlem Šafrem v úterý 21. února, informoval MediaGuru.cz Pavel Šafr. Součástí právě uzavřeného ujednání je také příprava projektu video a audio obsahu internetového deníku Forum 24. Termín spuštění tohoto projektu má respektovat ustanovení smlouvy Marka Wollnera s Českou televizí, jež neumožňuje, aby novinář mohl produkovat videoobsah okamžitě.

Forum 24 provozuje stejnojmenný web a je také vydavatelem Týdeníku Forum. Od nástupu Marka Wollnera si slibuje posílení reportážního rozměru i nový důraz na svobodnou kritickou žurnalistiku. „V letech vlády Miloše Zemana a Andreje Babiše, kdy se v Česku výrazně zhoršily podmínky pro svobodnou novinářskou práci se stal Wollner symbolem odvážné novinářské práce, jejíž kritický akcent se nezastaví před agresivní politickou mocí ani před mocenským nátlakem finančních skupin spojených s politikou," uvedla vydavatelská společnost Forum 24. 

Marek Wollner působil v České televizi 24 let od roku 1999. Vystřídal zde pozice redaktora a dramaturga pořadu Reportéři ČT a působil také jako šéfredaktor publicistiky. Před tím pracoval v Lidových novinách, v týdeníku Respekt a spoluzakládal časopis Týden. Kvůli obvinění z bossingu Českou televizi letos v lednu po vzájemné dohodě opustil

Vedení internetového deníku Forum24.cz převzala v uplynulých dnech Johana Hovorková. Web patří k TOP 10 nejnavštěvovanějším zpravodajským webům, letos v lednu jej navštívilo 2,1 mil. reálných uživatelů. Týdeník Forum, který vychází od srpna 2021, nabízí svým zhruba deseti tisícům čtenářů politické analýzy, reportáže, rozhovory a také nabídku článků z oblastí kultury, historie a politického myšlení. Do Týdeníku Forum přišel loni na podzim autor komiksu Zelený Raoul kreslíř a karikaturista Štěpán Mareš.

-mav-