HBO Max a Discovery+ se sloučí do nové služby Max

středa, 12. dubna 2023, 22:10 TV MediaGuru

Max se stane novou hlavní streamovací platformou společnosti Warner Bros. Discovery. Propojí nabídku HBO Max a Discovery+. Služba Discovery+ bude zároveň fungovat i samostatně.

RB Perrette při oznámení služby Max, foto: Jeff Kravitz / Warner Bros. Discovery

RB Perrette při oznámení služby Max, foto: Jeff Kravitz / Warner Bros. Discovery

Společnost Warner Bros. Discovery představila ve středu večer našeho času svou novou streamovací službu Max, která bude v USA spuštěna 23. května. Na evropských trzích pak bude uvedena v roce 2024. Nabídne původní tituly z produkce HBO Originals, filmy Warner Bros., Max Originals, DC Universe, příběhy Harryho Pottera, rozsáhlou nabídku dětského obsahu a pořady zaměřené na jídlo, domov, životní styl nebo dokumenty od značek, jako jsou HGTV, Food Network, Discovery Channel, TLC, ID a další. Nová značka spojuje dvě stávající služby, a to HBO Max a Discovery+. Každý měsíc chce přinášet až 40 nových titulů.

„Tato nová značka signalizuje důležitou změnu od dvou užších produktů, HBO Max a Discovery+, k naší širší obsahové nabídce. Zatímco každý produkt nabízí něco pro některé lidi, Max přináší širokou škálu kvalitních možností pro každého," řekl JB Perrette, prezident a generální ředitel Global Streaming & Games, Warner Bros. Platforma Max (www.max.com) má být podle jeho slov snadněji ovladatelná díky zjednodušené navigaci a má mít více funkcí než HBO Max. Upravený bude i dětský výchozí profil pro nové předplatitele spolu s doprovodnou rodičovskou kontrolou. Max má také nabídnout „nový zážitek z přehrávání videa“.

Max nabídne tři úrovně předplatného, které jsou naceněny podle množství reklamy a technických parametrů. Nejvyšší úroveň Max bez reklam bude mít rozšířený katalog obsahu dostupný v rozlišení 4K UHD, včetně klíčových programů, jako jsou Hra o trůny, Poslední z nás, Harry Potter, Pán prstenů, trilogie Temný rytíř a další. Všechny filmy společnosti Warner Bros. uvedené v letošním roce a v budoucnu budou také k dispozici v rozlišení 4K UHD, až se v nabídce Max objeví po jejich uvedení v kinech.

Typy předplatného 

  • Max Ad-Lite, 9.99 USD/měsíc: 2 souběžné streamy, rozlišení 1080p, žádné stahování offline, kvalita prostorového zvuku 5.1
  • Max Ad Free, 15.99 USD /měsíc: 2 souběžné streamy, rozlišení 1080, 30 offline stažení, kvalita prostorového zvuku 5.1
  • Max Ultimate Ad Free, 19.99 USD/měsíc: 4 souběžné streamy, rozlišení až 4K UHD, 100 offline stažení, kvalita zvuku Dolby Atmos

Stávající předplatitelé HBO Max budou mít přístup ke službě Max za stejnou cenu, za jakou sledují HBO Max. Získají také přístup ke svým aktuálním funkcím po dobu minimálně šesti měsíců od spuštění. Profily, nastavení, historie sledování, položky „Pokračovat ve sledování" a „Můj seznam" předplatitelů služby HBO Max se také přesunou do režimu Max.

Upoutávka Max, zdroj: Warner Bros. Discovery

Spojením HBO Max a Discovery+ do nové nabídky Max ale nezanikne služba Discovery+. Dál bude fungovat jako samostatná služba.

Změny v nabídce streamovacích služeb společnosti Warner Bross. Discovery přicházejí po fúzi společností Warner Media a Discovery na jaře loňského roku. Díky majetkovému spojení se pod jednou střechou ocitly služby HBO Max a Discovery+. Značka HBO Max nahradila v loňském roce původní HBO Go.

Počet globálních předplatitelů placených streamovacích služeb Discovery+, HBO a HBO Max se v posledním loňském čtvrtletí zvýšil na souhrnných 96,1 milionů, což bylo o 1,1 mil. více než ve třetím čtvrtletí 2022.

-mav-