Fever-Tree: Sociální sítě jsou pro růst značky klíčové

středa, 28. června 2023, 14:00 Marketing MediaGuru

Prémiové mixery Fever-Tree více investují do prezentace v online prostředí. Důvodem je i to, že si spotřebitelé připravují míchané nápoje častěji doma.

Zdroj: Fever-Tree

Zdroj: Fever-Tree

Značka prémiových mixerů Fever-Tree má za sebou podle slov jejího marketingového manažera pro střední a východní Evropu Roba Steadmana „fantastický rok“. Její prodeje v tuzemsku totiž vzrostly o 54 %, a to především díky rozvoji v on-trade sektoru. Na podporu dalšího růstu se chce Fever-Tree zaměřit nejen na on-trade, ale i sociální sítě a eventy. 

Na českém trhu klade Fever-Tree důraz na čtyři klíčové produkty. Indian a Mediterraenan Tonic Water jsou určeny pro klasické míchání ginu s tonikem, zatímco Rhubarb and Raspberry Tonic Water se hodí spíše pro ovocnější a sladší giny a vodky. Ginger Beer se zase dobře snoubí s chutí rumu a vodky. Kromě toho však nabízí i další produkty, jako například Colu, Ginger Ale a Sparkling Pink Grapefruit.

Do své nabídky si nealkoholické výrobky Fever-Tree vybírá stále více podniků. „Nejenže jsme zaznamenali značný nárůst prodeje Indian Tonic Water, ale objemy Mediterranean Tonic Water a Ginger Beer meziročně vzrostly o více než 80 %,“ přibližuje Steadman s tím, že úspěchu napomáhá i nárůst kategorie ginů, které se dobře kombinují s tonikem. 

Na podporu značky v on-tradu bude Fever-Tree nadále komunikovat své hlavní sdělení: „Když tři čtvrtiny vašeho drinku tvoří limonáda, používejte tu nejlepší.“ Povědomí u barmanů bude rozšiřovat obchodní tým ve spolupráci s novým ambasadorem značky Lukášem Hanzlem. 

Kromě B2B se Fever-Tree zaměřuje i na své koncové zákazníky, které oslovuje především přes digitální kanály. „Do prezentace v online prostředí investujeme více času a pracujeme na zlepšení, protože si spotřebitelé čím dál častěji připravují míchané nápoje doma,“ vysvětluje Steadman a dodává, že do budoucna se investice ještě zvýší. Hlavní komunikační platformou značky je Facebook a Instagram. „Aktuálně jsme navázali spolupráci i s vybranými influencery, jelikož si uvědomujeme, že jsou sociální sítě pro růst značky klíčové,“ vysvětluje Steadman. 

Ke své propagaci využívá značka také eventy – v červnu byla součástí akce GinFest. V rámci filmového festivalu KVIFF v Karlových Varech bude součástí Elle Beauty Lounge a ke konci léta plánuje účast na festivalu Letní Letná. Na budování značky se rovněž podílí e-shop a kamenná prodejna Warehouse­#1 v Karlíně, který se specializuje na prodej prémiových lihovin. 

„Kromě toho je zásadní také oslovení tradičních médií a off-trade sektoru. V mnoha zemích západní Evropy jsme jedničkou na trhu a povědomí o naší značce přesahuje 60 %. Trend míchaných nápojů si hledá cestu napříč celou Evropou a my chceme být jedničkou i na českém trhu,“ říká Steadman. 

-stk-