Dluhy TV Barrandov stahují i agenturu Médea

pondělí, 28. srpna 2023, 15:15 Reklama, TV MediaGuru

Na společnost Médea podnikatele Jaromíra Soukupa byl vydán exekuční příkaz, návrh podala společnost Knowlimits.

Jaromír Soukup ve studiu TV Barrandov, zdroj: Barrandov Televizní studio

Jaromír Soukup ve studiu TV Barrandov, zdroj: Barrandov Televizní studio

Dluhy televize Barrandov dopadají i na majetkově spřízněnou agenturu Médea. Oba subjekty vlastní podnikatel Jaromír Soukup a podle aktuálního výpisu aplikace Cribis.cz se Médea ocitla v exekuci na základě exekučního příkazu vydaného 17. srpna 2023. Vydal ho soudní exekutor Jan Fendrych a Médee zakázal, aby svůj obchodní podíl ve společnosti převedla, zatížila nebo s ním jinak nakládala. Zákaz se vztahuje i na podíly v některých dceřiných společnostech Médey.

K vydání exekučního příkazu došlo na základě rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 4 v polovině letošního srpna. Vymáhaná částka představuje 70 mil. Kč (+ náklady), kterou si nárokuje společnost Knowlimits.

Společnost Knowlimits nechce situaci nijak komentovat. Na žádost o vyjádření zatím nereagoval ani Jaromír Soukup.

Podle informací MediaGuru.cz jde ve skutečnosti o dluh společnosti Barrandov Televizní studio, provozovatele TV skupiny Barrandov, která s Knowlimits uzavřela dohodu o vyrovnání prostřednictvím reklamního plnění v podobě reklamních GRP na TV Barrandov. Barrandovskou televizi ale limituje její klesající podíl na televizním trhu, který letos za celou skupinu představuje 2,7 % (15+), zatímco ještě v roce 2017 dosahoval 8,7 %. Spolu s tím klesá velikost jejího reklamního inventory a s tím i schopnost plnění doručit.

Knowlimits se už letos v únoru domáhala doručení, situace pak vyústila v návrh na insolvenci Médey. Oba subjekty se ale nakonec dohodly a insolvence byla zrušena.

Podle našich neoficiálních informací měla na základě této dohody TV Barrandov uhradit Knowlimits první dlužnou splátku na začátku letošního srpna. Protože se tak nestalo, společnost Knowlimits podala návrh na exekuci a vyzvala vedle TV Barrandov i její poddlužníky, kterými jsou Médea a společnost Media Master, k plnění.

Nejde o jediný dluh společnosti Barrandov Televizní studio. Další evidují například České Radiokomunikace, OSA (Ochranný svaz autorský) či Asociace mediálních agentur (ASMEA). Na společnost Barrandov Televizní studio, provozovatele TV Barrandov, je od září 2022 vedena exekuce.   

-mav-

Médea má zablokované podíly ve svých dceřiných firmách

středa 30. srpna 2023