PR Klub se stal součástí mezinárodní organizace GAPRCM

pátek, 1. září 2023, 19:35 Aktuality, PR MediaGuru

PR Klub se stal součástí organizace Global Alliance for Public Relations and Communication Management.

Zdroj: PR Klub

Zdroj: PR Klub

Oborová a profesní organizace PR Klub sdružující na tři stovky profesionálů z oblasti komunikace a také na tři desítky firem, agentur a institucí, vstupuje do mezinárodní organizace Global Alliance for Public Relations and Communication Management. Stává se součástí globální organizace sdružující PR asociace z více než 80 zemí světa. Nejsilnější oborová soutěž Zlatý středník zároveň navazuje spolupráci s World Public Relations and Communication Awards, kterou Global Alliance pořádá. 

„Vstup do Global Alliance je pro komunitu profesionálů působící v oblasti komunikace v naší zemi významným krokem. Otevírá nám nové možnosti inspirace, sdílení zkušeností a globálních trendů,“ vysvětluje Pavel Vlček, předseda Výkonného výboru PR Klubu.

Pro členy PR Klubu znamená vstup do této mezinárodní organizace to, že získají přístup ke vzdělávacím akcím aliance, budou ještě v těsnějším kontaktu s nastupujícími trendy a propojí se s profesionály z ostatních kontinentů, ať ze strany zadavatelské, tak agenturní.

„Global Alliance s potěšením vítá PR Klub jako silnou organizaci reprezentující profesionály z České republiky. Právě PR Klub jsme oslovili, aby se stal členem naší celosvětové komunity, protože vnímáme jeho opravdu silnou pozici v rámci země. Velice nás těší, že také díky zkušenostem expertů z PR Klubu budeme rozvíjet náš obor napříč kontinenty. Nyní jsme více než kdy předtím globální, různorodá a multikulturní organizace zastupující profesionály napříč náboženstvími, kulturami, společnostmi a rasami. Principy PR Klubu jsou v souladu s rolí Global Alliance při zastupování naší profese a prosazování etických standardů a profesního rozvoje po celém světě,“ sdělil Justin Green, President & CEO Global Alliance.

Významným krokem, který souvisí s členstvím PR Klubu v Global Alliance, je navázání spolupráce soutěže Zlatý středník se světovou soutěží World Public Relations and Communication Awards. Dvě vybrané přihlášky tak dostaly možnost představit svou práci na mezinárodním poli – jednak „Chytrej výčep“ zadavatele Plzeňský Prazdroj a agentury Svengali Communications, jednak projekt „Moji milí Slováci“ zadavatele Slovenská sporiteľňa a agentury Zaraguza. A obě se dostaly mezi TOP3 projekty ve svých kategoriích.

Výsledky světových PR cen budou vyhlášeny 21. září na slavnostním galavečeru v indickém Chennai, kde se letos uskuteční globální kongres členských organizací Global Alliance for Public Relations and Reputation Management.

-stk-