Spektrum Home je nově ve SledováníTV v HD rozlišení

neděle, 10. září 2023, 07:55 TV, Aktuality MediaGuru

SledováníTV je dalším operátorem na českém trhu, který nabízí lifestylový kanál Spektrum Home ve vysokém rozlišení obrazu. Magenta TV nebo Skylink nabízejí program nadále v SD.

Logo lifestylového kanálu Spektrum Home. Zdroj: AMC

Logo lifestylového kanálu Spektrum Home. Zdroj: AMC

Společnost AMC Networks International, která je provozovatelem lifestylového kanálu Spektrum Home, slíbila nasazení HD distribuce začátkem letošního roku, a to v době, kdy stanice vstupovala do nabídky bezplatného celoplošného televizního vysílání v České republice. Na nasazení vysokého rozlišení reagovaly postupně například Telly nebo Kuki. Naopak klienti Magenta TV nebo Skylink si musí na formát HD ještě počkat. O2 Czech Republic nemá kanály firmy AMC v nabídce už několik let.

Kromě překlopení Spektrum Home v nabídce SledováníTV do HD jsme v uplynulých týdnech informovali o přerušení distribuce Sportu 5, jehož programová pozice byla nyní odpojena. Do budoucna lze předpokládat stejný krok i u kanálu Nickelodeon Ukraine Pluto TV, který již ukončil vysílání se závěrem minulého školního roku. Neaktivní je již nějakou dobu také pozice 1+1 obsazená ukrajinskou stanicí Rada.

-lukpol-