E.ON nasazuje kampaň v novém konceptu, hraje si se slovy

středa, 4. října 2023, 08:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

Nový koncept společnosti E.ON si hraje se slovem „watt". Připravila ho agentura VCCP.

Z nového spotu E.ON, zdroj: E.ON

Z nového spotu E.ON, zdroj: E.ON

E.ON v nové kampani představuje koncept od VCCP s heslem „S dobrou energií dokážete víc”. Nový koncept využívající slovní hříčku se slovem watt má komunikaci značky přinést větší flexibilitu a lépe reflektovat její pozici na trhu. První vlna kampaně se zaměří na budování atributů značky a zlevňování energií před topnou sezónou. Nová kreativa nahradila dosavadní sérii kampaní s Marthou Issovou v hlavní roli.

Kampaň s heslem „S dobrou energií dokážete víc” komunikuje benefity energie od E.ONu formou slovní hříčky. Zákazníci tak ve spotu mohou více „pečowatt” o své blízké, „vyděláwatt” nebo „ochraňowatt” přírodu.

Značka mění koncept po pěti letech, během kterých využívala Marthu Issovou v hlavní roli. „Kampaně s Marthou fungovaly dobře, vnímáme však, že jsme jako značka koncept přerostli. Nová kreativa nám dovoluje lépe komunikovat širší záběr témat a posílit vnímání značky jako předního hráče na trhu,” uvádí Simona Bláhová, vedoucí ATL & kampaně v E.ON. “

Image kampaň, která se divákům představí v říjnu v televizi, online a v OOH, komunikuje atributy značky jako je stabilita, spolehlivost, dostupnost či udržitelnost. Doplní ho komunikace o zlevňování energií. Během podzimu pak značka naváže dalšími produktovými spoty.

Nové spoty E.ON, zdroj: E.ON

Nové spoty E.ON, zdroj: E.ON

„Komunikace kategorie energií je dost pestrá, od korporátní přes taktickou až po téměř pohádkovou. Myslím ale, že se jsme našli směr, který bude pro E.ON unikátní, bude lidi bavit a budou si ho 'pamatowatt'," komentuje kreativní nápad Marek Farkaš, Creative Director VCCP.

Režie kampaňových spotů se ujalo duo Wolfberg v produkci Cinq, za vizuály stojí slovinská fotografka Ursa Premik. Hlas kampani propůjčila herečka Hana Vágnerová.

-mav-