Dm startuje novou etapu modernizaci svých prodejen

pátek, 1. prosince 2023, 07:20 Aktuality, Retail MediaGuru

První prodejna Dm drogerie markt v Česku po 30 letech mění adresu. Představí nový design, který postupně získají i ostatní prodejny.

V Českých Budějovicích získá prodejna Dm drogerie markt v Retail parku Strakonická novou fasádu, zdroj: Dm drogerie markt.

V Českých Budějovicích získá prodejna Dm drogerie markt v Retail parku Strakonická novou fasádu, zdroj: Dm drogerie markt.

Historicky první česká prodejna Dm drogerie markt se přestěhovala. Z původní Sokolovské ulice v Českých Budějovicích se přemístila do nového Retail parku Strakonická, kde představí vylepšený design fasády i vnitřního uspořádání. Dm tak startuje novou etapu modernizace svých prodejen. Její součástí je rozdělení prodejny do sortimentních čtvrtí, které mají zákazníky inspirovat a usnadnit jim orientaci v prodejně. Výrazný je i příklon k využívání recyklovaného materiálu.

Jako první prodejna v Česku bude mít fasádu v novém designu včetně světelného boxu na pozadí gradientu. Vnitřní část prodejny bude členěn podle zaměření sortimentu. „Každá z jednotlivých částí prodejny postupně získá vlastní vizuálně odlišnou identitu. Zákazníkům tak usnadníme orientaci a nabídneme jim novou zkušenost z nakupování v dm. Příjemnou atmosféru, která vybízí k setrvání, pocítí zákazník již při vstupu do prodejny a neopustí ho ani při brouzdání širokými uličkami s přehledným členěním,“ vysvětluje manažer komunikace Dm drogerie markt Jiří Peroutka.

Součástí bude například Beauty čtvrťBeauty pointem, v níž se bude nacházet stěžejní sortiment dekorativní kosmetiky, vůní, péče o pleť a přírodní kosmetiky. Vylepšením prochází i fotopult, který se bude jednodušeji obsluhovat a zákazníkům umožní samoobslužné vyzvednutí fotografií bez čekání, navíc v prostoru, který poskytuje více soukromí. Na jaře přibude v českobudějovické prodejně také Dm box pro vyzvedávání zboží objednaného v online shopu.

Prioritou je při vývoji nového designu prodejen snížení stopy CO2 a jejich energetické náročnosti. „Ve všech oblastech dostávají přednost recyklovatelné a upcyklovatelné stejně jako plně oddělitelné a opětovně použitelné materiály. Od roku 2025 by mělo být nejméně 30 procent všech nových komponentů vyrobeno z recyklovaného materiálu a do roku 2040 mají být všechny plasty použité v interiéru prodejny vyrobeny ze 100 procent z recyklovaného materiálu,“ dodává Peroutka.

Společnost Dm drogerie markt otevřela v České republice už více než 255 prodejen. V uplynulém obchodním roce 2022/2023 investovala do jejich modernizace a nového vzhledu přes 130 milionů korun.

-stk-