LFA vyhlásí tendr na titulárního partnera až příští rok

úterý, 28. listopadu 2023, 14:30 Aktuality, TV MediaGuru

Vyhlášení výběrového řízení pro tuzemskou fotbalovou ligu se posouvá na jaro příštího roku.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ligová fotbalová asociace (LFA) vyhlásí tendr na titulárního partnera tuzemské fotbalové ligy v únoru nebo v březnu příštího roku, uvedl na úterní tiskové konferenci LFA její předseda Dušan Svoboda. Původně se předpokládalo vyhlášení tendru letos na podzim.

Stávajícím titulárním partnerem je společnost Fortuna, které smlouva vyprší na konci letošní sezóny Fortuna ligy. Zatím nepotvrdila, zda se bude chtít tendru účastnit.

LFA zároveň potvrdila na zasedání ligového grémia, že vysílací práva od sezóny 2024/25 získá pro zápasy nejvyšší tuzemské soutěže (Fortuna liga) na dobu pěti sezón O2 TV. Držitelem práv pro první fotbalovou ligu (Fortuna Národní liga) se stala společnost Pragosport a pro streamingové přenosy pro účely kurzového sázení Betano.

Pragosport má povinnost odvysílat z každého kola minimálně jedno utkání. S jakým subjektem se domluví, je v jeho kompetenci. 

Sázková kancelář Betano získala práva exkluzivně, streamingové přenosy by se tak neměly objevit na internetu žádné jiné sázkové kanceláře. Budou ale moci nabízet sestřihy zápasů.

LFA zároveň naznačila, že vítěz na streamingové přenosy nemusí nutně být titulárním partnerem soutěže. „Sázkové streamy jsou prodány exkluzivně bez ohledu na to, kdo bude titulárním partnerem," sdělil Svoboda.

Hodnota vysoutěžených práv všech uvedených balíčků má představovat 430 mil. Kč. LFA neupřesnila, v jaké hodnotě se jednotlivé balíčky vysoutěžily. Soutěžit se budou ještě například práva na TV vysílaní do zahraničí nebo pro audio vysílání.

-mav-

O2 TV bude vysílat Fortuna ligu až do roku 2029

čtvrtek 16. listopadu 2023