Z propagace sítě čerpacích stanic Orlen mizí Benzina

pondělí, 4. prosince 2023, 16:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Orlen Unipetrol začíná ve své síti čerpacích stanic propagovat pouze značku Orlen, Benzina mizí.

Zdroj: Orlen

Zdroj: Orlen

Společnost Orlen Unipetrol začíná od začátku prosince letošního roku při svých marketingových a sponzoringových aktivitách používat pouze značku Orlen. Změna v komunikaci souvisí s pokročilou fází rebrandingu, kdy se původní Benzina od roku 2019 postupně změnila na Orlen Benzina, nyní již Benzina začíná z názvu mizet úplně. 

„Většina našich čerpacích stanic na zdejším trhu je již přejmenována a na konci letošního roku ponese logo orla již 357 z celkového počtu 434 stanic. Proto je logické, že se již zaměříme pouze na podporu značky Orlen,“ vysvětluje Zbigniew Leszczyński, člen představenstva skupiny Orlen Unipetrol zodpovědný za maloobchodní aktivity, a dodává: „Rebranding na českém trhu je součástí mezinárodní unifikace sítě Orlen, do které patří více než tři tisíce našich čerpacích stanic v sedmi evropských zemích.“

Orlen působí kromě Česka také v Polsku, Německu, Maďarsku, Litvě, na Slovensku a od příštího roku i v Rakousku, kde převzala 266 stanic značky Turmöl. V souladu se svou strategií realizuje na všech těchto trzích postupnou unifikaci své značky.

„Nazrála doba k akceleraci a dokončení celého procesu. Společná značka Orlen Benzina je české veřejnosti již dostatečně známá a zákazníky akceptovaná. Zná ji devět z deseti Čechů. Vedle faktu, že již téměř 80 procent stanic v naší síti nese označení Orlen, jde o další signál, že se v následujícím období můžeme zaměřit již jen na podporu převládající značky Orlen,“ komentuje Zbigniew Leszczyński s tím, že do modernizace a rozvoje celé sítě firma v posledních letech investovala desítky miliard korun. 

Kromě vlastních reklamních kampaní Orlen v České republice podporuje široké portfolio sportovních, kulturních a společenských projektů a osobností, kterými jsou například Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, multižánrový festival Colours of Ostrava, Autodrom Most nebo automobilový závodník Martin Prokop. Rovněž je součástí seriálu Formule 1 díky partnerství s týmem Scuderia Alpha Tauri. 

-stk-