Maďarský investiční fond Oriens převezme síť Hruška

pátek, 2. února 2024, 13:45 Aktuality, Retail MediaGuru

Maďarský investiční fond Oriens převezme maloobchodní síť Hruška převezme.

Zdroj: FB Hruška

Zdroj: FB Hruška

Síť maloobchodních prodejen Hruška, jež působí zejména na Moravě, ve Slezsku a ve východních Čechách, mění majitele. Podle informací, které přinesl server Zboží&Prodej, jej kupuje maďarský investiční fond Oriens. Transakci, jejíž výše se pohybuje v řádu jednotek miliard, ještě musí posoudit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Ten už informoval, že se transakcí zabývá. 

Transakce se týká také převzetí společnosti Sempronemo, která se zabývá správou a pronájmem nemovitostí. Zboží&Prodej se odkazuje na dopis, v němž zástupci těchto společností informují o změně majitele obchodní partnery.

Společnost Hruška se sídlem v Ostravě patří třem společníkům – Pavlu Hruzíkovi, Jarmile Plevové a Janě Škrabalové. Řetězec provozoval v roce 2022 434 vlastních prodejen a zajišťovala jednotnou obchodní politiku pro 581 provozoven. Loni vytvořila tržby ve výši 7,78 miliard korun. 

Fond Oriens koupil před třemi lety také firmu Flosman. Loni do portfolia přidal 40 obchodů sítě Pramen CZ a 20 prodejen značky Enapo (obojí od zkrachovalé společnosti Rosa market) a dalších 10 obchodů Enapo fond odkoupil od Coop družstva HB. Rok 2023 tak ukončil s počtem 150 prodejen napříč celou ČR.

-stk-