Na pražském letišti otevírá první pobočku Bottega Prosecco

středa, 24. ledna 2024, 13:00 Aktuality, Marketing, Retail MediaGuru

Na Letišti Václava Havla Praha otevřela svou první pobočku na českém trhu italský koncept Bottega Prosecco Bar&Caffé. 

Přes pražské letiště vstoupila na český trh Bottega Prosecco Bar&Caffé, foto: MediaGuru.

Přes pražské letiště vstoupila na český trh Bottega Prosecco Bar&Caffé, foto: MediaGuru.

Na Letišti Václava Havla Praha otevírá na Terminálu 1 svou první pobočku v České republice italský koncept Bottega Prosecco Bar&Caffé. Jedná se o další gastro novinku, která přibyla na pražském letišti – na podzim otevřel svou letištní restauraci český řetězec Bageterie Boulevard či německé fresh bistro Natoo s nabídkou zdravějších variant rychlého občerstvení. 

Interiér Bottega Prosecco Bar&Caffé je vyvedené ve stylu klasických benátských osterií zvaných bacaro. Nabízí kávu, prémiové prosecco, víno či aperitiv, zároveň je možné dát si klasické předkrmy nebo něco z tradiční italské kuchyně. Zákazníci také mohou využít možnosti párování ve stylu Perfect Match s víny předních italských vinařů. Nabídka byla vytvořena přímo na míru české pobočky.

V létě letošního roku přibude další pobočka pod názvem Bottega Prosecco Bar&Restaurant tohoto italského konceptu na Terminálu 2. Do budoucna je firma Bottega SpA, jež za konceptem stojí, otevřena i další expanzi. Kromě letišť se soustředí na střešní prostory v centrech měst. 

Historie italské společnosti Bottega SpA sahá až do 17. století, kdy předkové rodiny začali pěstovat vinnou révu. Původně se firma soustředila především na výrobu a lokální obchodování se svými produkty. Po roce 1990 začala expandovat do prodejen na letištích po celém světě a později spolupracovat s mnoha předními leteckými společnostmi. Koncept Prosecco Bar se datuje do roku 2014, kdy Bottega otevřela svou první vinný bar na skandinávském trajektu. V provozu je kladen důraz na ekologii a udržitelný rozvoj. Je využívána fotovoltaika, geotermální energie a voda je recyklována. Ve jménu biodiverzity zakoupila firma také vlastní háj korkových dubů na Sardinii, z jejichž kůry vyrábí zátky ke svým lahvím. 

Provozovatelem nových gastrojednotek je společnost Lagardère Travel Retail, která na jaře minulého roku uspěla v koncesním řízení Letiště Praha. Celkem se na letišti otevírá 14 nových gastrojednotek, které reprezentují 11 konceptů o celkové rozloze 1300 m2, a to jak na Terminálu 1, tak na Terminálu 2. 

-stk-