Prima ještě letos spustí slovenské verze Prima Cool a Prima Love

čtvrtek, 14. března 2024, 12:50 TV, Slovensko MediaGuru

Televizní skupina Prima získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) licence pro slovenské verze kanálů Prima Cool a Prima Love. Potvrdila, že je na Slovensku uvede ještě v průběhu roku 2024.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila společnosti FTV Prima licence k provozování slovenských kanálů Prima Cool SK a Prima Love SK. Šířeny mají být prostřednictvím družice s vysíláním v rozsahu 16-24 hodin denně. Vysílání je určeno pro slovenské území. Zároveň souhlasila s tím, že se dosavadní stanice Prima Plus, kterou Prima na Slovensku provozuje, přejmenuje na Prima SK.

Skupina Prima potvrdila, že obě tematické stanice, které směřuje na Slovensko, uvede ještě v letošním roce. Prvním z dvojice televizních kanálů, které v nabídkách satelitních, kabelových a IPTV operátorů na Slovensku přibydou, bude ještě v první polovině roku kanál Prima Cool SK. Podrobnosti programové skladby, kterou kromě vlastní tvorby doplní i vybrané akviziční tituly, skupina Prima veřejnosti teprve představí. Spolu se startem nového tematického kanálu Prima Cool SK dojde také ke změně názvu televizního kanálu Prima Plus na Prima SK.

„Naším hlavním cílem při vstupu na slovenský televizní trh bylo, abychom i divákům na Slovensku přinesli to nejlepší z vlastní tvorby skupiny Prima. Tenhle cíl se nemění. Co se v uplynulém období změnilo výrazně, je navýšení výroby originálních formátů různých žánrů, které divákům přinášíme. Vnímáme zájem o tento obsah u slovenských diváků a nové tematické kanály pro něj poskytnou vhodný prostor. Svým obsahem nové kanály pro slovenský trh navážou na úspěch našich prvních tematických stanic,“ uvedl generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

Na kanálu Prima Plus (resp. Prima SK), který na Slovensku vysílá od roku 2017 a který je obdobou hlavního kanálu skupiny, přibydou programové novinky. V nabídce se od 1. dubna objeví komediální seriál z jadranského pobřeží Lež na pláži. V nejbližších týdnech přibydou ve vysílání kanálu i adaptované licencované zábavné formáty Inkognito a Máme rádi Česko. „Jen od ledna letošního roku měli možnost diváci sledovat osm nových rodinných, zábavných nebo kriminálních seriálů, které doplňují další pořady. Těší nás, že můžeme rozšířit nabídku na Slovensku o dva nové kanály, a věříme, že si také brzy najdou oblibu u diváků,“ dodala Alex Ruzek, programová ředitelka skupiny Prima.

Diváci na Slovensku mají od roku 2020 možnost sledovat i zpravodajství platformy CNN Prima News, které spolu s dalšími lifestylovými a dokumentárními pořady přináší stejnojmenný kanál dostupný v nabídkách operátorů.

Podle informací MediaGuru.cz zamýšlí Prima uvést na Slovensku v příštím roce i další ze svých tematických stanic.

Prima chystá na Slovensku větší expanzi, plánuje několik kanálů

pátek 23. února 2024

Prima chystá slovenské verze kanálů Prima Cool a Prima Love

pátek 9. února 2024

-mav-