Warner Bros. přidává na českém trhu, spouští Warner TV a Max

úterý, 26. března 2024, 11:45 TV MediaGuru

Od 2. dubna zahájí bezplatný televizní kanál Warner TV a od 21. května přijde služba Max. Obě spadají pod Warner Bros. Discovery.

Generální manažer Warner Bros. Discovery Jamie Cooke na představení Warner TV v pražské Spojce Karlín, zdroj: MediaGuru.cz

Generální manažer Warner Bros. Discovery Jamie Cooke na představení Warner TV v pražské Spojce Karlín, zdroj: MediaGuru.cz

Americká mediální společnost Warner Bros. Disccovery zintenzivňuje své aktivity na českém trhu. Od 2. dubna spustí celoplošný kanál Warner TV a od 21. května přivede do Česka službu videa na vyžádání Max. O plánech firmy promluvili na úterním setkání s novináři a partnery Jamie Cooke, generální manažer pro střední a východní Evropu, Střední Východ a Turecko, a Václav Paleček, ředitel oddělení Distribuce a obchodního rozvoje Warner Bros. Discovery pro ČR a SK. Zdůraznili, že český trh je pro Warner Bros. Discovery důležitý.

„Není překvapením, že jsme si vybrali Českou republiku pro kanál Warner TV. Vidíme velký potenciál domácností, které zatím ještě neoslovujeme,“ uvedl Václav Paleček. „Česko je pro nás lukrativní trh, naší prioritou je zvyšovat počet předplatitelů a být ziskoví," dodal Jamie Cooke.

Televizní kanál Waner TV chce stavět na knihovně filmů a seriálů společnosti Warner Bros. Discovery. Českého diváka zamýšlí zaujmout pravidelnými tematickými večery: každé úterý přinese scifi filmy, v pátek filmové hity a každou neděli „příběhy se superhrdiny“. Nabídne seriály jako Superdrbna a Uklízečka. Své vysílání na českém trhu zahájí filmem Vesmírná Odysea. Víc ale k programu zástupci televize neřekli, informace o programu jsme večer zveřejnili zde.

Warner TV bude součástí bezplatného televizního vysílání. Diváci si budou moci program naladit v celoplošném DVB-T2 multiplexu 23 s pokrytím 99,6 % populace na programové pozici Test 4. Nový bezplatný kanál nebude u většiny diváků zapotřebí ladit, protože tato předvolba se nachází v pozemním vysílání již řadu měsíců. V DVB-T2 bude program šířen v qHD rozlišení (formát 960x540p), u operátorů placené televize pak ve Full HD formátu (formát 1920x1080). Tímto obrazovým rozlišením odděluje Warner Bros. bezplatnou a placenou nabídku.

Dostupnost v placené televizi kanálu Warner TV je prozatím následující: Magenta TV (T-Mobile), Vodafone TV, Elsat, Poda, SledováníTV, Grape SC, Lepší TV, Antik, FlixPro a Sweet TV. S dalšími operátory, včetně O2TV či Skylinku, se jedná.

Na reklamním trhu zastoupí Warner TV společnost Atmedia, která je zařadí do svých balíčků atmax, atchoice a atadults. Od počátku vysílání bude Warner TV zařazena do oficiálního měření TV sledovanosti ATO-Nielsen. Výhled vývoje sledovanosti Warner TV manažeři neuvedli, pracují s různými strategiemi a scénáři. Zastupitelství Atmedia podle své managing directorky Michaely Surákové očekává, že se Warner TV dostane ke konci roku 2024 na 1% podíl na sledovanosti.

Václav Paleček, zdroj: Warner TV

Václav Paleček, zdroj: Warner TV

Od 21. května zahájí i služba Max, která nahradí HBO Max. Podle manažerů Warner Bros. Discovery nabídne na českém trhu dvojnásobek obsahu ve srovnání se stávající nabídkou HBO Max. K dispozici bude ve dvou cenových plánech – Standard (streamovaní na 2 zařízeních, full HD) a Premium (4 streamy, 4K rozlišení, Dolby Atmos). Ceny zatím provozovatel nezveřejnil. V nabídce bude také doplněk Sport se sportovními přenosy (pod Warner Bros. patří Eurosport), který půjde zakoupit k jakémukoli základnímu tarifu. 

Videotéka Max odstartuje 21. května, nahradí HBO Max

čtvrtek 21. března 2024

V Česku už provozuje Warner Bros. Discovery osmnáct placených lineárních televizních kanálů (Discovery, Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport 4K, HGTV, TLC, Travel Channel, Investigation Discovery, Cartoon Network, Cartoonito, CNN, Food Network, Animal Planet, HBO & HBO 2 & HBO 3, Cinemax & Cinemax 2). Warner TV tak bude prvním kanálem společnosti, kterou bude českým divákům nabízet zdarma. Případné vysílání lineárního kontentu v UHD rozlišení (a tím pádem i nadcházejících olympijských her), zůstává zatím v interních diskusích Warner Bros. Discovery.

Warner TV zahájí své vysílání v Česku 2. dubna

pondělí 4. března 2024

-mav-, -lukpol-