Seznam relaunchuje Sport.cz

pondělí, 27. února 2012, 09:30 Internet & Mobil MediaGuru

Seznam.cz relaunchuje svůj sportovní server Sport.cz. Změna je částečně inspirovaná redesignem Super.cz.

Na domovské stránce Sport.cz se tak uživatelé primárně dozví, kdo s kým hrál a s jakým výsledkem daný zápas skončil. Tyto informace se objevují už jako poutáky na jednotlivé články, doplňují tak běžné titulky. Změnou je také to, že události na domovské stránce jsou poskládány podle času uveřejnění, nejsou tedy řazeny podle jednotlivých typů sportů či do rubrik. Ke konkrétním sportům a k podrobnému výsledkovému servisu se čtenář dostane z navigace ve spodní části stránky.

„Když jsme přemýšleli, jak Sport.cz upravit, začali jsme tím, že jsme se v kvalitativním dotazování zeptali sportovních fanoušků, co čekají od sportovního webu. Odpověď byla jednoznačná: v první řadě mě zajímají výsledky, teprve pak další informace, fotky a videa,“ popsal Norbert Gulevič.

Nový Sport.cz má i nové logo a přichází s novými prvky. Jedním z nich jsou nové on-line reportáže pro vybrané sportovní disciplíny – fotbal, hokej, tenis a závody F1. Protože má každý ze jmenovaných sportů svoje specifika, jsou tomu přizpůsobeny i dané typy přímých přenosů v podobě on-line reportáží. Nově udělané jsou i galerie pro procházení fotek či sportovních videí. „Čtenáři Sport.cz nebudou muset zápasit se složitou fotogalerií. Naopak se snadno dostanou k fotkám, které je zajímají,“ uvedl Norbert Gulevič a dodává: „Nebudeme také používat fotky pro fotky. Jinými slovy se budeme snažit nepoužívat stále tytéž fotky sportovců. Když nebudeme mít fotky přímo z dění daného zápasu, raději je v upoutávce na článek nahradíme grafickými prvky – například logy sportovních klubů, o kterých je řeč.“

Po vzoru názorových fór na serveru Novinky.cz zavádí také Sport.cz korespondenční registraci. Uživatelé v diskusích budou vystupovat pod svým reálným jménem a mohou pod každý článek uveřejnit maximálně tři příspěvky. „Domníváme se, že ve třech příspěvcích je možné dostatečně vlastní názor k danému článku vyjádřit. Názorové fórům na Sport.cz nemá nahrazovat diskusní fóra či chaty,“ vysvětluje Norbert Gulevič.

Sport.cz má i svoji mobilní verzi, která využívá adaptive layout. Podle typu zařízení, ze kterého se uživatel připojí, se uzpůsobí obsah toho, co vidí.

-mav-